SEVER UPOZORAVA

'Gospodarstvo raste, proizvodnja raste, jedino plaće radnika ne'

30.04.2017 u 21:16

Bionic
Reading

Središnju proslavu sutrašnjeg Praznika rada hrvatski su sindikati organizirali u Slavonskom Brodu. Iz Slavonije kreću u novu bitku - za dostojanstvo radnika i veće plaće. Prvosvibanjski prosvjed posljednja je opomena

O političkoj krizi, o odlasku mladih i o niskim plaćama u Dnevniku HRT-a govorio je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Rekao je da se ovogodišnja proslava prvog svibnja održava u Slavonskom Brodu, no mogla je biti u bilo kojem hrvatskom gradu, jer je tužna slika gradova bez budućnosti posvuda. Slavonija je posebno lošoj situaciji, kaže i naglašava da je sramotno to što se vidi da gospodarstvo raste, kao i proizvodnja, pa kao i plaće menadžmenta.

'Jedino ne rastu plaće radnika, koje su toliko niske da obitelji ne mogu preživljavati. Vrijeme je kada politika treba pokazati više opredjeljenje za građane a ne za sebe, siti smo slušati tko s kim i tko je protiv koga. Sustav treba zavrtjeti za novo zapošljavanje i rast, a njihove sujete i veličine, njihove propovijedi više nikoga ne zanimaju', kazao je Sever.

Na pitanje postoji li u Hrvatskoj politici ljevica, u smislu stranke koja štiti prava radnika, Sever je odgovorio da ljevica je sve samo ne ljevica. 'U Hrvatskoj imamo stranke koje pokazuju svoje opredjeljenje prema poslodavcima i prema kapitalu, radnike primijete samo kada se bliže izbori', ocijenio je.