veliko ulaganje

[FOTO] WESPA Spaces koristeći AMPnet tehnologiju započinje investicijski ciklus vrijedan čak 300.000 eura

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 29.09.2021 10:02
  • Objavljeno 29.09.2021 u 10:02
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: WESPA Spaces

Najveći coworking prostor u regiji WESPA Spaces započinje s investicijskim ciklusom u kojem je cilj prikupiti 300 tisuća eura kapitala za daljnje širenje vlastitih kapaciteta, ubrzani rast i dodatna zapošljavanja. Za novo investicijsko razdoblje koristit će tehnologiju domaće kompanije AMPnet preko koje će zainteresiranima biti dostupno 10 posto udjela u poslovanju kompanije.

"WESPA Spaces je inovativan koncept dijeljenog radnog prostora, koji se u osnovi oslanja na zajednicu kao pokretača inovacije. Ta ideja motivira plan tokenizacije vlasništva WESPA Spacesa, jer kroz zajednicu rastemo, a ovime omogućavamo da zajednica sudjeluje u tom rastu. Želimo biti integralni dio spomenute inovacije kroz aktivaciju mreže partnera i firmi koje dijele slične vrijednosti i tržišnu ambiciju. Upravo zbog toga smo izabrali AMPnet, s kojim smo i do sada odlično surađivali, kao platformu za tokenizaciju. Ovime se nadamo nastaviti nuditi tržištu nove koncepte, koji mijenjaju kako urede, tako ovim korakom i paradigmu investicijskog procesa, čime predvodimo ideju inovacije i promjene kroz zajedničko djelovanje", izjavio je Amir Babović, suosnivač WESPA Spacesa.

Specifičnost ove četveromjesečne investicijske runde je što će se putem AMPnetove platforme provoditi tokenizacija. Udjeli domaće kompanije tako će kroz tokene biti dostupni širem krugu ulagača, za razliku od prije kada su ovakve investicije u pravilu bile rezervirane isključivo za “velike igrače”.

Sva aktivnost bit će transparentno zabilježena na blockchainu, uz smanjenje administrativnih i birokratskih prepreka.

“Zadovoljstvo nam je da je najveći coworking prostor u regiji odabrao AMPnet tehnologiju za prikupljanje kapitala. Tokenizacija nudi brojne pogodnosti u usporedbi s konvencionalnim prikupljanjem kapitala, među kojima su najznačajniji skraćivanje dugotrajnosti samog procesa i mogućnost lakog trgovanja tokenima. Klijentima nudimo podršku tijekom cijelog procesa, a pomoću AMPneta mogu uštedjeti vrijeme i novac te se usmjeriti na kampanju, projekte i ulagače”, dodaje Mislav Javor iz AMPneta.

  • +1

WESPA Spaces

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: WESPA Spaces

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!