PROJEKT 'SPICE'

Fima dužna Podravki 44 milijuna kuna zajma

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Iako u Podravki tvrde da je sav novac koji je koprivnička kompanija preko SMS-a plasirala varaždinskoj Fimi za potrebe 'projekta Spice' – oko 200 milijuna kuna – vraćen Podravki, Večernji.hr doznaje da je Fima dužna Podravki 44 milijuna kuna

'Ove je godine predsjednik Podravkine uprave Zdravko Šestak Fimi odobrio pozajmicu od 44 milijuna kuna. Novac je sjeo direktno na Fimin račun i još nije vraćen', ustvrdio je izvor blizak Nadzornom odboru Podravke.

Podravkina uprava danas je potvrdila da je bivši šef uprave Darko Marinac lani SMS-u odobrio tri pozajmice u ukupnome iznosu 136,1 milijun kuna, što je otišlo Fimi za projekt Spice. Uprava je također potvrdila da je ove godine Šestak odobrio daljnjih 138 milijuna kuna SMS-u kako bi splitska tvrtka mogla vratiti Marinčeve pozajmice koje su došle na naplatu, da bi sve bilo zatvoreno kreditom koji je Fima dobila od mađarske banke OTP te da je sav novac vraćen.

Podravkina uprava ustvrdila je da je svih pet pozajmica SMS-u s danom 31. ožujka 2009. godine vraćeno Podravki. Uprava je, međutim, propustila spomenuti i 44 milijuna direktno plasiranih Fimi koji govore o tome da projekt Spice još nije zatvoren!

Taj bi se nevraćeni Fimin kredit sutra trebao naći na stolu na izvanrednoj sjednici NO-a. Dio članova toga tijela navodno je iznimno ljutit zbog transakcija što su se odigravale iza njihovih leđa i bez njihova znanja te su spremni potegnuti pitanje odgovornosti dijela uprave koji je upleten u netransparentno poigravanje vlasničkim udjelima u koprivničkoj kompaniji.

'Za projekt Spice znali su Šestak, Saša Romac i Josip Pavlović, Polančecovi članovi uprave, a nisu Miroslav Vitković i Marin Pucar, Friščićevi ljudi. Nakon što je policija otvorila istragu, nije im svejedno kako će ona završiti, pa su počele razne igre', rekao je Večernjakov sugovornik.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi