poznata imema

Elektrocentar Petek i Magnum supra srušili natječaj za centar gospodarenje otpadom u Dubrovniku

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 22.06.2022 13:17
  • Objavljeno 22.06.2022 u 13:17
Smeće u Dubrovniku

Smeće u Dubrovniku

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništila je u utorak odluku Agencije za gospodarenje otpadom iz Dubrovnika o odabiru najboljeg ponuditelja za projektiranje i izvođenje radova izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje. Odluka je donesena po žalbi zajednice ponuditelja Magnum supra d.o.o. i Elektrocentar Petek d.o.o., a Agencija za gospodarenje otpadom, po nalogu DKOM-a, mora im u roku od osam dana nadoknaditi 100 tisuća kuna troška žalbenog postupka.

Iz Stranke Srđ je Grad poručili su u srijedu kako je time nesposobnost dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića i Agencije za gospodarenje otpadom "dobila novu dimenziju".

„Ne samo što se župan pokazuje nesposobnim realizirati bilo kakav sustav za gospodarenje otpadom, nego će nas, po odluci DKOM-a, njegova nesposobnost koštati dodatnih 100 tisuća kuna, koliko iznose troškovi žalbe konzorcija Magnum Supra i Elektrocentar Petek. Mala je to cijena u očima županijske vlasti. Riječ je niti o šest mjesečnih plaća županovog ravnatelja Agencije za gospodarenje otpadom Josipa Bačića, koji se do sada, osim u nesposobnosti, istaknuo jedino u uspješnom bježanju od novinarskih upita“, ustvrdili su iz Srđ je Grad.

„Od raspisa javne nabave u prosincu 2020. traje niz proceduralnih pogrešaka, ponovljenih natječaja, izmjena uvjeta i raznoraznih marifetluka Agencije za gospodarenje otpadom u najvećem projektu u povijesti Dubrovačko- neretvanske županije koji, sada je to već posve izvjesno, neće niti dijelom biti financiran europskim sredstvima. Ako bude sreće, kao što nema pameti, neće biti niti realiziran“, poručili su.

Pozivajući se na Dobroslavićevu konferenciju za novinare o projektu zračne luke Trebinje u utorak, poručili su kako je izglednije da će "prije ostvariti taj projekt, nego što će Dobroslavić sagraditi CGO Lučino razdolje".

„Dobroslavić saziva presice o projektima u susjednim državama, nevjerodostojno kukajući o ugrozi izvorišta pitke vode na Ombli, kao da se odlagalište na Grabovici i njegov životni projekt Centra za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju ne nalaze na istom krškom terenu kao i navodna trebinjska zračna luka“, istaknuli su.

U bilo kojem ozbiljnom poslu, napomenuli su, sve odgovorne osobe do sada već bile smijenjene i podnijele ostavke.

„To od župana i njegovih pulena nećemo dočekati – oni samo mogu zaoštriti retoriku o trebinjskom aerodromu ne bi li zvuk bubnjeva prekrio bolnu istinu o njihovoj nesposobnosti“, zaključili su iz stranke Srđ je Grad.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!