POSLOVANJE STABILNO

Dramatično upozorenje iz RBA banke: Kruže lažne poruke, sve smo prijavili policiji

06.03.2022 u 11:24

Bionic
Reading

Iz RBA banke stiglo je priopćenje za medije u kojemu upozoravaju na, kako kažu, lažne SMS i druge poruke koje su u opticaju proteklih dana i kojima se pokušava diskreditirati poslovanje i stabilnost te banke. Poruke su počele kružiti nakon što je Reuters, pozivajući se na upućene izvore, u srijedu objavio kako bi Raiffeisen Bank International, međunarodna divizija matične banke RBA, mogla napustiti rusko tržište

'Poruke nama nepoznatih autora su neistinite i lažne. Jučer smo navedene poruke prijavili Ministarstvu unutarnjih poslova koje je pokrenulo daljnju istragu. Želimo naglasiti da je poslovanje naše banke u potpunosti stabilno te da su sve usluge i svi proizvodi dostupni. Novac klijenata je u potpunosti siguran, a gotovina je uvijek dostupna u iznosima koji klijenti zatraže', kažu iz RBA.

Iz RBA naglašavaju da ta banka ne posluje na pogođenim tržištima Ukrajine i Rusije te upravo zato ne postoji nikakva izloženost prema tim tržištima. 97% poslovanja RBA odvija se unutar Republike Hrvatske i Europske unije. Imamo visoku razinu kapitala, kao i iznimno visoku razinu likvidnosti, uvjeravaju iz banke te dodaju:

'Želimo prenijeti poruku javnosti da ukoliko dobiju poruke koje šire dezinformacije i paniku, molimo da nam ih pošaljete na info@rba.hr kako bismo ih proslijedili Ministarstvu unutarnjih poslova. Također, možete nas nazvati na broj 072 62 62 62, poslati direktnu poruku na društvenim mrežama ili javiti se direktno vašem osobnom kontaktu u našoj banci.

Iskreno nam je žao svih koji su meta ovih lažnih poruka i razumijemo zabrinutost svakoga tko ih je zaprimio.Teško nam je razumjeti da pojedinci dodatno uzrokuju paniku šireći lažne vijesti.

Mi ostajemo glas transparentnosti i jasnoće. Tu smo za naše klijente i slobodno nas mogu kontaktirati  ukoliko žele još dodatnih informacija', zaključuje se u priopćenju.