imenovanje

Drago Cota novi šef Glova

15.09.2022 u 09:14

Bionic
Reading

Glovo, platforma za dostavu raznih vrsta proizvoda i jela , objavila je imenovanje Drage Cote za novog generalnog direktora za Hrvatsku.

S ove pozicije Cota će upravljati dinamičnim širenjem Glova u Hrvatskoj i daljnjim razvojem lokalnog tržišta. Drago Cota ima bogato iskustvo u upravljanju i poslovnom savjetovanju koje je stekao u više od 7 godina profesionalnog rada u multinacionalnim kompanijama kao što su Deloitte, Croatia osiguranje i Glovo.

Dio je Glovo tima od 2019. godine, kada je započeo kao Operation Manager u Hrvatskoj, zatim je nastavio kao Strategy Manager za regiju SEE te je u to vrijeme bio vodeći koordinator za lansiranje Glova na dva nova tržišta u regiji: u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. "Vrlo sam uzbuđen što mogu podijeliti svoje iskustvo u poslovnoj strategiji kako bismo nastavili dobar posao koji smo dosad radili u Hrvatskoj.

Glovo trgovina Izvor: Cropix / Autor: Glovo

Na lokalnom tržištu postoji izvrstan potencijal rasta i naša je predanost pružanju visokokvalitetne i brze usluge, podržane stalnim inovacijama u tehnologiji. S nove pozicije moći ću nastaviti ispunjavati obećanja Glova što je više moguće, kako pokrivanjem sve više gradova, tako i dodavanjem što više partnera i proizvoda, tako da našim korisnicima možemo ponuditi najbolje potrošačko iskustvo na tržištu”, rekao je Drago Cota, generalni direktor Glovo Hrvatska. Drago Cota diplomirao je međunarodnu ekonomiju, menadžment i financije na Sveučilištu Bocconi u Milanu, a magistrirao je međunarodnu ekonomiju na Sveučilištu Esade u Barceloni.