STIŽU TURISTI

Došle struja i voda, Obonjan čeka prve goste

03.08.2016 u 10:10

  • +14

Otok Obonjan

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Obonjan Riviera

Bionic
Reading

Službenom prezentacijom i obilaskom otoka, u utorak je javnosti predstavljen koncept i izgled otoka Obonjana koji će, nakon godina zapuštenosti, prve turističke grupe posjetiti u petak. Otok je trebao biti otvoren za posjetitelje prije desetak dana, no zbog infrastrukturnih problema - otok je bio bez vode i struje, došlo je do neočekivane odgode

Radovi na otoku započeli su krajem prošle godine i u do danas je na uređenje otoka potrošeno više od 90 milijuna kuna. Na projektu je sudjelovalo nekoliko stotina domaćih tvrtki i izvođača te oko pet stotina radnika.

'Usprkos određenim problemima koji su se javljali ponajprije zbog značajno lošije zatečene infrastrukturne situacije nego je prvotno planirano, otok će započeti s radom od ovog tjedna kada na otok dolaze gosti iz Hrvatske, Velike Britanije, Skandinavije, SAD-a', priopćeno je iz Projekta Obonjan.

Do kraja rujna, kada je planirana sezona na otoku, na Obonjanu će raditi više od 150 zaposlenika. Smještajni kapaciteti u prvoj su sezoni zaustavljeni na planiranoj brojci od 800 ležajeva u 200 smještajnih jedinica.

Tijekom narednih sezona u planu je izgradnja dodatnih kapaciteta u vidu apartmana, kućica na drveću i manjeg hotelskog kompleksa.

RTL Autor: RTL


Video: Duško Jaramaz / PIXSELL

Projekt Obonjan pokrenut je u partnerstvu između glazbenih promotora iz Velike Britanije - tvrtke Soundchannel te operativne kompanije Gratiosus i turoperatora CMT.

Grupa ulagača otok je od grada Šibenika dobila u koncesiju na 42 godina, nakon osam godina pravnih zavrzlama između Šibenika i prethodnog ulagača – Sunčanog Hvara.

Prihode od koncesije Šibenik će dobivati od 2020. godine. Koncesija se sastoji od stalnog dijela koji iznosi euro po kvadratnom metru zemljišta, dakle 495.000 eura godišnje bruto te promjenjivog dijela koji će iznositi pet posto godišnjeg prihoda tvrtke Obonjan rivijera – dioničkog društva u vlasništvu grupe ulagača.