PETOSATNI RAZGOVORI

Dogovor o Uljari odgođen do četvrtka

07.12.2010 u 11:06

Bionic
Reading

Sinoć u Čepinu nije postignut dogovor o rješenju izlaska iz duga i nastavku proizvodnje čepinske Uljare. Ministar poljoprivrede Petar Čobanković, predstavnici sindikata PPDIV, radničkog vijeća, uprave i Kandit grupe pregovarali su pet sati, ali jedino što je proizašlo jest odgoda rješenja za dva dana

Ministar Čobanković izjavio je da su mu potrebna još dva dana za savjetovanje s Vladom. 'Vjerujte, ne bih dolazio ovamo i ovako dugo pregovarao da ne mislim da to možemo riješiti', rekao je Čobanković okupljenim i nezadovoljnim radnicima Uljare.

Sindikalni povjerenik PPDIV-a Šime Orešković također je pozvao radnike na primirje. 'U razgovorima s predstavnicima Kandit grupe pojavile su se neke nove stvari o kojima se ministar mora dogovoriti s premijerkom. Ali ako do četvrtka ne dobijemo zadovoljavajuće rješenje, mi ćemo prosvjedovati na Markovom trgu', zaključio je Orešković.

Radnicima i PPDIV-u, rekao nam je Orešković, prihvatljiv je prošlotjedni prijedlog s razgovora u Zagrebu prema kojem bi se ovrha koju Tvornica stočne hrane Osječanka (dio Kandit grupe) ima nad udjelima Uljare Čepin, kao i zalog na udjelima, riješili izvansudskim postupkom odnosno nagodbom između IPK Osijek i Tvornice stočne hrane Osječanka, uz posredništvo Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Kao vlasnik poduzeća koje je u rujnu pokrenulo ovrhu nad udjelima IPK Osijeka u Uljari, Kandit grupa se do danas javnosti nije očitovala o svom viđenju izlaska iz problema, pa tako njezini predstavnici ni jučer nisu izašli pred radnike.