SVE ILI NIŠTA

Dobavljači žele razvlastiti Peveca

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 09.11.2009 14:47
  • Objavljeno 09.11.2009 u 14:16
Pevec i Baotić

Pevec i Baotić

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Sve je manje šanse da se nađe kompromisno rješenje u Pevecu. Nakon neuspješnih pregovora s bankama, i većina dobavljača iskazala je nepovjerenje u plan restrukturiranja koji je predložio Josip Baotić, predsjednik Uprave Peveca

Uoči još jednog kruga pregovora s Upravom Peveca, izvjesno je da će glavni dobavljači tražiti puno više nego što im je ponuđeno. Trenutačno je s njihove strane aktualan modificirani plan Josipa Galića, prema kojem dobavljači tražeosnivanje nove tvrtke u kojoj će imati vlasničku i upravljačku kontrolu

Dobavljači bi preuzeli Pevec na način da unajme prodajne prostore, napune ih robom i nastave kontinuitet poslovanja. Polovicu potraživanja - koliko im Zdravko Pevec duguje - pretvorili bi u temeljni kapital nove tvrtke, a ostatak potraživanja kompenzirali bi kroz najam prostora Pevecovih centara.

Iz Peveca nisu željeli komentirati nove uvjete prije nego što opet sjednu za stol s dobavljačima. 'Čekamo sastanak s dobavljačima nakon kojega ćemo odlučiti što dalje', kratko je na upit tportala o uspjehu pregovora s dobavljačima odgovorila Krunoslava Blaha, glasnogovrnica Pevec Grupe.

Premda je stečaj Peveca sve izgledniji s obzirom na nepomirljive stavove, za dobavljače je on najgora opcija. Oni u tom slučaju neće moći naplatiti svoja potraživanja, jer prednost imaju financijski vjerovnici, država i radnici.

Vrijednost imovine Peveca iznosi 1,6 milijardi kuna, što je manje od ukupnog duga prema dobavljačima i bankama koji je dosegnuo 1,8 milijardi kuna. U slučaju likvidacije, imovina tvrtke procijenjena je na samo 600-700 milijuna kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi