PREDALI NOVU PONUDU

DIV u Brodosplitu otkrio novih 1,2 milijarde kuna gubitaka

  • Autor: Z. Korda
  • Zadnja izmjena 02.03.2012 18:35
  • Objavljeno 02.03.2012 u 12:06
Brodosplit porinuće

Brodosplit porinuće

Izvor: Promo fotografije / Autor: Brodosplit

Samoborska tvrtka DIV predala je novu ponudu za kupnju Brodosplita iako je ponovljeno dubinsko snimanje pokazalo da je u protekle dvije godine u splitskom škveru stvoren novi gubitak od 1,2 milijarde kuna

'U odnosu na ponudu od prije dvije godine naš udjel u troškovima restrukturiranja je povećan za 500 milijuna kuna', rekao je Tomislav Debeljak, vlasnik i direktor DIV-a, na današnjoj konferenciji za novinare.

U DIV-u očekuju odgovor Vlade na njihovu ponudu do 15. ožujka pri čemu napominju kako je sada jako važno da odluka bude što brža kako se ne bi gomilali novi gubici

'Svaki mjesec Brodosplit košta državu novih 40-ak milijuna kuna' izjavio je Darko Pappo, član Uprave samoborske tvornice vijaka.

Na upit imaju li spremna bankovna jamstva Debeljak nije dao konkretan odgovor već je istaknuo da DIV zadovoljava sve uvjete natječaja što je, kaže, potvrdila i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja

'Imamo krug investitora koji su spremni financijski pratiti DIV, a njihov broj je u proteklo vrijeme i povećan', rekao je Debeljak.

Pozvao je državu, ali i zaposlenike škvera da stanu iza Brodosplita s tim da radnici, napominje, moraju biti svjesni toga da trebaju prihvatiti promjene kako bi im bilo bolje.

'Na radnom sastanku ministar Čačić je dao podršku opstojnosti brodogradnje. Očekujemo da će prihvatiti našu ponudu jer je ona fer za obje strane', poručio je vlasnik DIV-a.

Grupacija DIV trenutno je jedna od vodećih tvornica vijaka u Europi s poslovanjem na osam lokacija u šest država, s oko tisuću zaposlenih. Centralna lokacija i sjedište je u Samoboru, a trenutno najveći pogon grupacije je u Kninu (bivši TVIK). U 2011. godini grupa je ostvarila 60 milijuna eura prihoda i dobit od 45 milijuna kuna, uz rast prodaje od 40 posto.

Neovisno o ishodu ponude za Brodosplit, DIV u ovoj godini planira nastavak poslovne ekspanzije. 'U ovoj godini planiramo zaposliti još 200 ljudi, najvećim dijelom u novoj tvornici u Kninu', rekao je Debeljak.

DIV ostaje kod ponude za Brodosplit

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!