pogledajte ga

Brodosplitu posao gradnje broda od 233 metra s apartmanima od osam milijuna dolara

13.03.2024 u 08:52

Bionic
Reading

Storylines, pionir u industriji rezidencijalnih brodova, obnovio je ugovor o gradnji broda s brodogradilištem Brodosplit, kako bi izgradili prvi privatni rezidencijalni brod koji je ekološki održiv. Potpisivanje ugovora o gradnji označava značajnu prekretnicu u području pomorskih inovacija

Brod, nazvan MV Narrative, bit će simbol spoja luksuznog života i ekološke odgovornosti. Brod će biti dug 778 stopa (233 metra) i pružit će smještaj za 531 privatnu rezidenciju, koristeći pogon tekućim prirodnim plinom (LNG), što ga čini pionirskim u održivom pomorskom prijevozu.

'Ugovor o gradnji broda obnovljen je kao nužnost zbog ogromnih promjena u globalnim okolnostima, koje su utjecale na komercijalne i tehničke dobavne lance te financije projekta', rekao je izvršni direktor Storylinesa Alister Punton.

Predsjednik uprave Brodosplita, Tomislav Debeljak, dodao je: 'Od posljednjeg ugovora, puno je posla obavljeno na dizajnu broda u pripremi za gradnju. Tehnički timovi s obje strane intenzivno su surađivali s vanjskim stručnjacima iz područja hidrodinamike, buke i vibracija; također s ekspertima glavnih dobavljača opreme i društva za klasifikaciju Lloyd's Register. Danas imamo brod s dizajnom koji implementira poboljšanja u vezi s održivošću, cyber sigurnošću, pogonom i pogonskim sustavima, itd. Imamo ekološki prihvatljiv brod optimalne performanse u skladu s primjenjivim pravilima i propisima.'

Za razliku od tradicionalnih cruisera, MV Narrative je namijenjen isključivo za život na moru, nudeći raznolik niz sadržaja i objekata. Od pošte i škole do solarnog hidroponskog vrta i obalne marine, brod potiče osjećaj zajednice i samodostatnosti. Posebno se ističe najveći wellness centar na moru, koji obuhvaća površinu od 10.000 četvornih metara posvećenu spa tretmanima, fitnessu i holističkim zdravstvenim uslugama, navode iz Brodosplita.

  • +5
Brodosplit i Storylines Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Brodosplit

Odgovornost prema održivosti proteže se izvan pogona, s inicijativama poput pretvaranja otpada u energiju, tržnice bez otpada i farme do stola koje prikazuju posvećenost ekološki svjesnom načinu života.Cijene rezidencija na brodu MV Narrative kreću se od 1 do 8 milijuna dolara, s ograničenim mogućnostima suvlasništva koje počinju od 598.000 dolara.

'U uzajamno korisnoj suradnji, Storylines i Brodosplit kreću na inovativno putovanje kako bi redefinirali luksuzni život na moru. Inženjering je već započeo, što potvrđuje predanost isporuci broda koji premašuje očekivanja kako u pogledu raskoši tako i ekološke odgovornosti', zaključuju iz Brodosplita.