onlina platforma za TV profesionalce

Direktorica poslovnog razvoja TiVo-a Lisette Preston-Barnes među prvim govornicima na NEM Networku

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 14.08.2020 14:35
  • Objavljeno 14.08.2020 u 14:35
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: NEM

Vodeće globalne kompanije audiovizualne industrije potvrdile sudjelovanje na online platformi za TV profesionalce

Lisette Preston-Barnes iz TiVo-a, Adam Cunningham iz Allied Global Marketinga, Dan Sefton iz Seven Seas Filmsa, Guy Bisson iz Ampere Analysisa i Dragan Marjanović iz Bitmovina samo su neki od prvih govornika koji će sudjelovati na panelima, 1 na 1 razgovorima i case studyjima u sklopu nove platforme za profesionalce iz TV industrije – NEM Network.

NEM Network kreće s radom 19. kolovoza 2020. i sastojat će se od dva glavna elementa – B2B VOD-a i B2B Platforme. Svake srijede u 15:00, kada će se postavljati novi video na B2B VOD, neki od najvažnijih stručnjaka iz TV industrije dijelit će svoja poslovna iskustva na panel diskusijama, 1 na 1 razgovorima i case studyjima. NEM Network će također imati prostor za online networking na B2B Platformi gdje će se korisnici moći grupno ili individualno dopisivati i zvati te će primati novosti iz svijeta TV industrije u posebno kreiranom Business newsfeedu. Tijekom prvog mjeseca, od pokretanja NEM Networka do 19. rujna, svi korisnici će moći gledati B2B VOD i isprobati B2B Platformu potpuno besplatno.

NEM Network će pokrivati najrelevantnije teme iz TV industrije

Prvi video koji će biti objavljen na B2B VOD-u 19. kolovoza je case study koji će prezentirati Guy Bisson, Research Director iz Ampere Analysisa. U „pogledu iznutra“, Bisson će podijeliti svoje mišljenje o tome dominiraju li streaming servisi Pay-TV-jem u 2020. godini.

Adam Cunningham i Lisette Preston Barnes

Adam Cunningham i Lisette Preston Barnes

Izvor: Promo fotografije / Autor: NEM

Prvi panel koji će biti dostupan na NEM Networku od 9. rujna bit će o prilikama i/ili izazovima za tehnološke kompanije uslijed globalnih promjena i iznenadnog rasta konzumacije TV sadržaja. Jedna od sudionica na panelu je Lisette Preston-Barnes, Business Development Director iz TiVo-a. S 15-godišnjim iskustvom u medijskoj industriji i TV oglašavanju, Preston-Barnes je utemeljila napredno oglašavanje i analitičko poslovanje u EMEA regiji za TiVo te je razvila regionalnu strategiju rasta za podupiranje TiVo-ovih proizvoda Sponsored Content Discovery i Television Data. Uz Preston-Barnes, na panelu će sudjelovati i Dragan Marjanović, Product Specialist u Bitmovinu, a diskusiju će moderirati Maria Rua Aguete, Executive Director i Technology Fellow u tvrtki Omdia.

Prvi 1 na 1 razgovor koji će se moći gledati od 26. kolovoza bit će s Adamom Cunninghamom, Chief Global Strategistom iz kompanije Allied Global Marketing. Fokus razgovora je kako osigurati uspješnu marketinšku kampanju za serije na linearnoj televiziji u odnosu na streaming servise. Dok klijenti Allieda uključuju kompanije kao što su Netflix, HBO, Universal Studios, Disney i mnoge druge, Cunninghamova uloga u kompaniji uključuje vođenje širenja poslovanja na internacionalna tržišta.

Dan Sefton_Seven Seas Films

Dan Sefton_Seven Seas Films

Izvor: Promo fotografije / Autor: NEM

Još jedan zanimljiv razgovor koji će se voditi tijekom prvog mjeseca NEM Networka bit će s Danom Seftonom iz Seven Seas Filma, autorom i scenaristom serije The Mallorca Files. Uz uvid u svoj projekt, Sefton će podijeliti iskustvo pisanja za internacionalnu televizijsku publiku u diskusiji pod nazivom “The Mallorca Files: Creating the European Writers Room” koja će se moći gledati od 2. rujna. Razgovor sa Seftonom vodit će Michael Pickard, urednik magazina i portala Drama Quarterly u vlasništvu C21 Media.

NEM-ov TV Writing Contest premješten na NEM Network

Nakon uspješnog prvog izdanja NEM-ovog TV Writing Contesta, drugo izdanje natjecanja za profesionalne i amaterske scenariste bit će održano online, također u sklopu NEM Networka. Članovi žirija koji će ove godine ocjenjivati pristigle projekte su kompanije poput HBO Europe, Beta Film, RAI, Hrvatska Radiotelevizija, RTL Hrvatska, PÖFF - Black Nights Film Festival, CineLink Industry Days, Zig Zag Productions, Torino Film Lab, Joyrider i Screenwriters School Michaela Luckera. Rok za prijavu projekata je 19. listopada, a Contestant Package koji je obavezan za sudjelovanje u natjecanju kao i ostale Early Bird ponude dostupne su na NEM Network službenim web stranicama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!