TRŽIŠTE KAPITALA

Dionički indeksi u zelenom, likvidnost živnula

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

Domaće tržište kapitala se nakon jednog dana predaha vratilo u zeleni teritorij. Indeks CROBEX je ojačao 0,4 posto, a uži je indeks CROBEX10 porastao 0,3 posto. Likvidnost je živnula u odnosu na prosječne promete u ovoj godini, te je prikupljeno gotovo 11 milijuna kuna prometa

U fokusu investitora je bila povlaštena dionica Adrisa, s 3,1 milijuna kuna prometa i padom cijene od 0,3 posto. Bilo je čak četiri milijunaša u trgovanju, gdje uz već spomenutu povlaštenu dionicu Adrisa vrijedi izdvojiti dionice Zagrebačke banke, redovne dionice Adrisa i Maistre.

Dok su dionice ZABA-e i Adrisa oslabile 1,6 posto i 0,1 posto, dionica Maistre je skočila 3,3 posto, što ju svrstava među glavne dobitnike. Titula dobitnika dana ipak ide dionici Tehnike koja je danas ojačala dodatnih 3,6 posto, što je vjerojatno nastavak pozitivnog sentimenta u dionici nakon objavljenog ugovora o gradnji gospodarske građevine u Biogradu.

Nešto iznad 3 posto porasta cijene još su uknjižile dionice Končar elektroindustrije i Peveca. Na strani gubitnika, nezahvalno prvo mjesto drži dionica Viadukta koja je potonula 6,4 posto, na oko 70 tisuća kuna prometa, usprkos novopotpisanim ugovorima u iznosu od 175 milijuna kuna. Slabu cjenovnu izvedbu još su imale dionice hotelijera Hoteli Haludovo, Hotela Maestral i Arenaturista, čije su cijene oslabile redom 6,0 posto, 4,5 posto i 0,9 posto.

Dobitnik dana
Tehnika +3,56% 320,01

Gubitnik dana:
Viadukt -6,37% 290,25

Crobex:
+0,41% 1.720,72

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!