KRAJ ŠKEGRINOG FONDA

Dioničari odlučili ugasiti Questus nekretnine

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 30.08.2012 09:55
  • Objavljeno 30.08.2012 u 09:55
Borislav Škegro

Borislav Škegro

Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / Cropix

Glavna skupština zatvorenog investicijskog fonda (ZIF) Quaestus nekretnine prihvatila je odluku o prestanku i likvidaciji tog fonda, koja stupa na snagu s danom donošenja, izvijestili su iz FIMA Global Investa.

'Sukladno pravilima Burze, obavještavamo vas da je ZIF Quaestus nekretnine d.d., Stanka Vraza 25, Varaždin, dana 29. kolovoza održao Glavnu skupštinu na kojoj su prihvaćene sve predložene odluke objavljene uz poziv i dopunu dnevnog reda za navedenu Glavnu skupštinu, s time da odluka o prestanku i likvidaciji Fonda stupa na snagu s danom donošenja', navodi se u obavijesti koju je na Zagrebačkoj burzi objavio varaždinski FIMA Global Invest, koje upravlja Quaestus nekretninama.

Prijedlog o donošenju odluke o prestanku rada fonda Quaestus nekretnine sredinom kolovoza su dopunom dnevnog reda Glavne skupštine zatražili dioničari koji drže 42,51 posto temeljnog kapitala fonda - Societe Generale – Splitska banka/Erste plavi, Hypo Alpe Adria bank/PBZ Croatia osiguranje, Hypo Alpe Adria Bank/SZIF, Societe Generale – Splitska banka/A.Z. obavezni mirovinski fond, Željko Marić, SN Holding i Nikmark d.o.o.

U obrazloženju su naveli kako su, s obzirom na situaciju na tržištu nekretnina, mišljenja da ciljevi zbog kojih je fond osnovan nisu ostvarivi ni aktualni

Predlagatelji su također zatražili da se Lidija Vesenjak opozove s mjesta predsjednice Uprave, a Branislav Stambolija s dužnosti člana Uprave te predložili da se likvidatorom imenuje Marko Petras

Vesenjak i Stambolija za predsjednicu, odnosno člana Uprave Quaestus nekretnina su imenovani početkom siječnja ove godine, a nakon što je Nadzorni odbor tog fonda opozvao Borislava Škegru s mjesta predsjednika, a Tomislava Matića s mjesta člana Uprave.

Hanfa je krajem rujna prošle godine društvu za upravljanje investicijskim fondovima Quaestus Invest koje je upravljalo Quaestus nekretninama, oduzela odobrenje za rad za razdoblje od godinu dana, obrazloživši to nizom nepravilnosti koje je utvrdila u postupku nadzora.

Nadzorni odbor Quaestus nekretnina je sredinom studenog odabralo varaždinsko društvo Fima Global Invest kao novo društvo za upravljanje fondom.

Dioničari, koji su skupštini predložili dopunu dnevnog reda skupštine i odluke da fond prestaje s radom i da ide u likvidaciju, u samoj su dopuni naveli kako je Uprava Fonda dužna je, imajući u vidu odluku o promjeni sjedišta Fonda, Trgovačkom sudu u Zagrebu podnijeti prijavu za nastanak razloga za prestanak fonda i upis likvidatora.

Nakon objave prijedloga dijela dioničara o prestanku rada i likvidacije fonda, neki su mediji, pozivajući se na izvore upućene u poslovanje fonda, prenijeli kako likvidacija neće značiti i definitivni kraj društva, već će se ono preorijentirati na druge djelatnosti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi