TRŽIŠTE KAPITALA

Dionica Tehnike skočila 29 posto, gubitnik dana Jamnica

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u četvrtak je svjedočilo snažnom padu likvidnosti te je prikupljeno svega 4,6 milijuna kuna dioničkog prometa, najmanje u gotovo mjesec dana, sa svega jednim milijunašem

Dionički indeksi su završili u zelenom, pri čemu je CROBEX ojačao 0,27 posto, što je njegov treći uzastopni dan blagoga rasta, dok je uži indeks CROBEX10 porastao 0,35 posto. Od sektorskih indeksa najviše je profitirao indeks građevinskog sektora sa skokom od 7,4 posto, čime je prekinuo negativnu seriju od četiri dana snažnog pada.

Najlikvidnije izdanje, s tek nešto iznad milijun kuna prometa, je bila dionica Leda, koja je pritom ojačala 0,9 posto. Ostala izdanja su imala znatno skromnije promete, gdje drugo mjesto drži dionica Arena Hospitality Group sa svega 410 tisuća kuna prometa i padom cijene od 0,2 posto. Oko 300 tisuća kuna prometa je prikupila dionica Atlantic Grupe, uz rast cijene od 3,1 posto.

Dobitnik dana je dionica Tehnike koja je skočila 29 posto, nakon što je kompanija objavila kako ne postoje nove okolnosti koje bi utjecale na pad cijene, koji traje zadnjih deset trgovinskih dana. Dobru izvedbu je imala i dionica RIZ-odašiljača sa skokom od 7,2 posto, međutim na prometu od svega 16 tisuća kuna. Na strani gubitnika izdvaja se dionica Jamnice koja je potonula 9,8 posto, a slijede ju dionice Luke Ploče i Proficia koje su izgubile na vrijednosti 5,6 posto i 5,4 posto.

Dobitnik dana  Tehnika +28,81%  125,00

Gubitnik dana  Jamnica -9,84%  11000,00

Crobex    +0,27%   1.852,74

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.