IPAK SPAS?

Dioki dobio ponudu strateškog investitora

18.07.2012 u 17:28

Bionic
Reading

Tvrtka Dioki izvjestila je putem Zagrebačke burze da je zaprimila ponudu jednog strateškog investitora zainteresiranog za ulaganje i restrukturiranje Dioki grupe te da tu ponudu razmatraju samo društvo, vjerovnici i relevantne institucije

'Slijedom započetih procesa operativnog i financijskog restrukturiranja društva Dioki d.d. i povezanih društava, obavještavamo investitore da je zaprimljena ponuda jednog strateškog investitora zainteresiranog za ulaganje i restrukturiranje Dioki grupe, a s ciljem pokretanja dijela proizvodnje u društvu', stoji u odgovoru Diokija na upit Zagrebačke burze.

Ponuda je u razmatranju od strane društva, vjerovnika i relevantnih institucija te će investicijska javnost, sukladno zakonskim obvezama i dobroj poslovnoj praksi, biti pravovremeno obaviještena o odlukama od materijalne važnosti za društvo, navodi se u priopćenju u kojem se ne iznose nikakve druge pojedinosti, ni o kojem je investitoru riječ niti u kojem bi se dijelu proizvodnja mogla pokrenuti.

Očitovanje Diokija na Zagrebačkoj burzi uslijedilo je nakon što je početkom ovog tjedna u Ministarstvu gospodarstva održan sastanak predstavnika Vlade i sindikata Diokija i Dina Petrokemije, a nakon kojeg je rečeno kako je švicarska kompanija United Energy Commodities iskazala interes za kupnju omišaljske Dine Petrokemije, dok Dioki ide u stečaj.

Iskazan je interes potencijalnog kupca za Dinu koji bi s 5 milijuna eura pokrio isplatu dospjelih plaća, dijela koji se s tim iznosom može isplatiti, a sa 15 milijuna eura obrtnog kapitala pokrenuo bi proizvodnju najkasnije do 1. rujna i time zaposlio sve ljude koji su u Dini radili, izjavio je nakon tog sastanka prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić te dodao kako istodobno, nažalost, Dioki ide u stečaj.