spremni za budućnost

Digitalna (R)evolucija: Digitalizirajte poslovanje i ostanite konkurentni

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 28.11.2019 09:11
  • Objavljeno 28.11.2019 u 08:50
Gordana Deranja

Gordana Deranja

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HUP

Treći puta će se u zagrebačkoj Laubi, 5. veljače 2020. održati Digitalna (R)evolucija. Udruge HUP ICT-a na jednom će mjestu okupiti i ugostiti poduzetnike, vodeće stratege i kreatore digitalne ekonomije koji su složni - digitalizacija poslovanja i transformacija poslovnog okruženja ključna je za daljnji razvoj

Digitalna (R)evolucija, jedina netehnološka konferencija o digitalizaciji, prva je i jedina konferencija koju organiziraju poduzetnici za poduzetnike. Motiv za treću konferenciju je nedavno provedeno globalno IMD istraživanje na temu digitalne konkurentnosti, na kojem je Hrvatska pala za sedam mjesta i to isključivo zbog niske "spremnosti za budućnost", priopćili su organizatori iz HUP-a.

'Istraživanje je pokazalo kako hrvatske tvrtke mogu kroz digitalizaciju ostvariti veliki potencijal u unaprijeđenju poslovanja. Razlog leži u činjenici da se veliki broj novih tehnologija kao što su cloud, big data, advanced analytics i druge, ograničeno uvode i primjenjuju a da se pri tome poslovni i operativni modeli suštinski ne mijenjaju. Zbog toga naši upravljački kapaciteti trebaju postati još više tehnološki osvješteni, a naše tvrtke sposobne uvoditi nove organizacijske modele koje omogućava tehnologija, kako bi postale konkurentnije', kaže predsjednik HUP-ICT Udruge, Boris Drilo.

Radni moto trećeg izdanja konferencije je Talenti, Agilnost, Tehnologija kako bi se poduzetnicima ukazalo na važnost sve tri sastavnice uspješne digitalne transformacije. Cilj i ideja HUP-ove ICT Udruge je da putem ove konferencije ukaže svojim članovima i svim drugim sudionicima na pozitivne promjene koje donosi digitalna tehnologija.

'Osvrnut ćemo se na stanje razvijenosti digitalne ekonomije u Hrvatskoj, pokazati kako razmišljaju naši poduzetnici i menadžeri, te koliko su se naša poduzeća pomakla u smislu digitalizacije. Na konkretnim primjerima pokazat ćemo uspješne projekte digitalne transformacije koje su provele hrvatske tvrtke', najavljuje Ivan Ante Nikolić, direktor konferencije te dodaje kako vjeruje da će ovi primjeri motivirati i druge tvrtke da se trgnu i prepoznaju prilike, ali i izazove koje hrvatskom gospodarstvu donosi digitalizacija.

Digitalna (R)evolucija

Digitalna (R)evolucija

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HUP

Produktivnost hrvatskog gospodarstva je tek na 67 posto europskog prosjeka i upravo je digitalizacija prava prilika za podizanje vrijednosti digitalne ekonomije, koja će se do 2025. učetverostručiti. Digitalna (R)evolucija pomaže hrvatskim poduzetnicima i društvu da prepoznaju mogućnosti digitalne tehnologije

Za gospodarstvo i ekonomiju od iznimne važnosti je da poduzetnici shvate važnost primjene digitalnih tehnologija u poslovanju – njihova implementacija ne zahtjeva nužno i velika ulaganja, a dostupnije su više nego ikad. Odvažnost i spremnost na promjene glavni je moto organizatora Digitalne (R)evolucije 2020.

'Vjerujemo da će teme koje namjeravamo obraditi, kao i primjeri iz prakse koje ćemo pokazati, svakom sudioniku ilustrativno dočarati što ove promjene znače za pojedince, tvrtke i ukupno gospodarstvo i kako transformacija utječe na dinamiku i potrebe prilagodbe novim tržišnim uvjetima i zahtjevima.', poručio je direktor programskog odbora konferencije Ivan Maglić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!