DEVELOPERSKA KONFERENCIJA

.debug najavljuje Power Session Borisa Drila: Evo o čemu se radi

20.04.2023 u 15:52

Bionic
Reading

Ovogodišnji .debug, najveća developerska konferencija u Hrvatskoj, okupit će 15. i 16. lipnja u zagrebačkoj Laubi i na Algebrinu kampusu više od stotinu domaćih i stranih predavača, koji će nastupiti na čak pet paralelnih pozornica

'Po prvi puta na .debugu će biti i 'Power Session', odnosno ekskluzivno predavanje na čijoj pripremi radi jedan od ključnih ljudi koji su vrijednost našeg programerskog festivala prepoznali i prije nego je održan prvi put, član Uprave Hrvatskog Telekoma i glavni direktor za tehniku i inovacije, Boris Drilo', najavljuje direktor Buga Dragan Petric, dodajući:

'Borisa Bugova publika poznaje kao vrsnog moderatora niza intervjua s legendama hrvatske IT scene koje je održao na nekoliko dosadašnjih izdanja Bug Future Showa, dobivši izvanredne ocjene publike, a na .debugu će govoriti o 5G API-ju - novoj paradigmi u izradi mobilnih aplikacija'.

Otvaranje 5G mreža putem API-ja za developere aplikacija sljedeća je velika stvar. Donosi mogućnosti za stvaranje novog segmenta takozvanih mrežnih aplikacija koje će potaknuti sljedeći ciklus inovacija. Ovi API-ji koristit će se za pokretanje novih usluga temeljenih na poboljšanom QoS-u i performansama potrebnih za mobilni gaming, pouzdano upravljanje dronovima putem video usluga niske latencije i lokacijskih usluga – te vrhunske autentifikacije i sigurnosti za financijske transakcije.

Power Session CTIO-a Hrvatskog Telekoma donosi sadašnji status razvoja i pogled prema budućnosti, a održat će se  15. lipnja, odmah nakon otvaranja .debuga i uvodnog keynota, na glavnom stageu, u Laubi. 

Za sada su na www.debug.hr otkrili prvih 50 od ukupno više od 100 predavača ovogodišnjeg .debuga, kao i radne naslove tridesetak od ukupno 84 predavanja, a na istom webu možete kupiti i svoju ulaznicu.