vlasnik brodogradilišta

Debeljak: Imali smo sastanak u HBOR-u, problem Brodosplita bit će riješen za tri mjeseca

07.05.2022 u 10:52

Bionic
Reading

Vlasnik Brodosplita i DIV-a Tomislav Debeljak gostovao je u emisiji Novi dan N1 televizije u kojoj je govorio o problemima u kojima se našla njegova tvrtka

Tvrdi da je brodogradilište upalo u probleme nakon što su Rusiji uvedene sankcije jer je imalo kredit preko ruske VTB banke.

'Mi normalno poslujemo, dobro radimo, prošle godine Brodosplit je imao 49 milijuna kuna dobiti. Dogodila se situacija da su nakon napada na Ukrajinu došle sankcije, dobili smo odmah od VTB-a informaciju da ne mogu dalje nastaviti financiranje jer im je zabranjeno. Odmah smo pitali ostale banke s kojima smo radili, rekle su da isto ne smiju zbog sankcija. Javili smo se odmah HBOR-u, bilo je tu 10-20 dopisa nakon toga smo poslali apel 40-ak najvažnijih ljudi u Hrvatskoj, od Andreja Plenkovića nadolje, nije se ništa dogodilo ni nakon toga', rekao je Debeljak za N1 televiziju.

'Čekali smo u mjesec dana, a naši mjesečni troškovi su 150 milijuna kuna. Nakon mjesec dana DIV je kao majka postavio leđa, na kraju je nevin i on nadrapao. Izašli smo u javnost, umjesto da smo dobili pomoć, dobavljači su za mali dug od 40 milijuna kuna blokirali račun i DIV-a i Brodosplita. Guramo svaki dan, radimo, radili smo i na uskrsni vikend, na sreću radio je tada i HBOR. Imali smo medijsku šutnju, ali vidim da neke stvari izlaze van. Pred dva dana smo imali u HBOR-u sastanak, slavodobitno smo riješili problem, da kažemo svima skupa da će problem biti riješen za tri mjeseca', rekao je Debeljak.

  • +3
Tomislav Debeljak Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL