onečišćenje

Debeljak dao jedan od bizarnijih intervjua: Priznat ću, imali smo viška mazuta pa smo doveli dvije cisterne i to smo tu satrali u more

21.09.2022 u 21:17

Bionic
Reading

Područje oko Brodosplita onečišćeno je u utorak teškim gorivom, a kako se doznaje od lučkog kapetana Željka Kuštere, stiglo s kopna. Sada je u prilično bizarnom intevjuu o ekološkoj katastrofi progovorio vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak

Zbog onečišćenja mora u utorak, odmah je dignuta cijela ekipa, rekao je lučki kapetan Željko Kuštera, dodajući da se odmah aktiviralo uže zapovjedništvo Županijskog operativnog centra, da je počelo čišćenje i postavljanje fizičkih barijera, točnije brana kako štetne tvari ne bi istekle izvan tog područja.

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

O svemu je sa vlasnikom Brodosplita Tomislavom Debeljakom u Dnevniku Nove TV razgovarao Mario Jurič. Na pitanje je li mazut koji se razlio škverski Debeljak odgovara: "Pa evo, baš u zadnjih otprilike šest mjeseci se javilo puno profesionalnih istraživačkih novinara koji to stvarno sve u tančine provjere čije i je i kako je tako da sam odlučio govoriti baš potpunu istinu."

"A pogotovo me onda i mama zove i kaže 'šta mi to nisi rekao'. Tako da sad, priznat ću, imali smo viška mazuta u Samoboru i u Kninu pa smo doveli dvije cisterne i to smo tu satrali unutra u more. Ali za pet godina neće toga više biti", govorio je Debeljak.

  • +5
More oko Brodosplita onečišćeno teškim gorivom Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic

Jurič je ponovio pitanje, je li mazut iz Brodosplita ili nije.

"Nije to šala na stranu. Vi ste profesionalni novinar, profesionalna televizija. Moram reći istinu jer će me mama sutra opet pitati zašto to nisam rekao", nastavio je Debeljak.

'Mi vam imamo i tvornicu vijaka u Kninu koju ne radimo mehaničkim putem kao svi u svijetu nego kemijskim. Mi smo teška kemijska industrija. Onda tu tešku kemiju, zato što radimo vijke, unutra stavljamo. A sad smo isto odlučili da ćemo raditi i fuziju matice vijka pa će biti atomskog otpada", rekao je.

Jurič ga je pitao zašto tako razgovara.

"Pa zato što sam rekao da ću konačno govoriti istinu. Mislim da je oko 20 tona, dvije cisterne. Ja sam jednu vozio, Preko noći, u četiri ujutro smo došli i istrpali smo tu i sve super", objasnio je. 

Složio se da tema razgovora nije šala.

"Da, nije. Profesionalnim novinarima uvijek ćemo reći istinu", nastavio je u istom tonu.

"Nije šala. Jel' mazut tu? Ali čistimo, to će biti riješeno", kazao je i dodao da je potkupio one koji govore da je mazut možda došao iz Lore.