UGOVOR OD 81 MILIJUN EURA

Dalekovodu veliki posao u Norveškoj

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.09.2011 13:03
  • Objavljeno 26.09.2011 u 13:03
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Dalekovod je dobio još jedan posao u Norveškoj na izgradnji 164 km duge dionice novog dalekovoda 420 kV Alfoten – Moskog – Hojanger – Sogndal, koji predstavlja južni dio voda 420 kV Orskog – Fardal. Ugovor za jedan od najvećih projekata Dalekovoda u Norveškoj vrijedan je 81 milijun eura

Opseg radova na spomenutom objektu obuhvaća: isporuku i montažu čelično-rešetkastih stupova, isporuku opreme (alučeličnih vodiča, OPGW-a, staklenih i kompozitnih izolatora, ovjesne i spojne opreme) te elektromontažne radove, kao i građevinske radove temeljenja stupova na dvije dionice: 420 kV DV Moskog - Sogndal (duljine 80 km) i 420 kV DV Alfoten - Moskog (duljine 84 km). Osim navedenog, tenderom je predviđena i demontaža starog voda na pravcu na kojem će se nalaziti novi vod. Radi se o demontaži voda 132 kV dalekovod Fardal - Hoyanger Verk između fjorda East Fjaerlandsfjorden i Area New Hoyanger ( 29 km).

Vrijednost osiguranih radova i isporuke čelične konstrukcije i opreme ukupno iznosi 638.919.778,58 norveških kruna bez PDV-a, odnosno 81,0 milijun eura. Treba istaknuti da je ovo je jedna od najvećih dosadašnjih investicija u dalekovode u Norveškoj: Statnett će njom uspostaviti 285 km dugu energetsku vezu između transformatorske stanice Sogndal u južnom dijela središnje Norveške i transformatorske stanice Orskog u sjevernom dijelu.

Ovo je peti posao koji Dalekovod samostalno realizira od 2007. u Kraljevini Norveškoj, a po vrijednosti i važnosti za elektroprivredu uvelike premašuje vrijednost svih četiriju dosadašnjih projekata (ukupne vrijednosti 62,8 mil eura), od čega je realizacija dvaju projekata ukupne vrijednosti 35,5 milijuna eura upravo pri kraju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!