OŠTRE MJERE ŠTEDNJE

Dalekovod smanjio broj članova Uprave i srezao plaće

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 22.12.2011 10:51
  • Objavljeno 22.12.2011 u 10:45
Luka Miličić, direktor Dalekovoda

Luka Miličić, direktor Dalekovoda

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Nadzorni odbor Dalekovoda sporazumno je razriješio dvojicu članova uprave - Krešimira Kraljevića i Tomislava Belamarića, a na njihova mjesta neće biti imenovani novi članovi pa će se broj članova uprave smanjiti s pet na tri, izvijestili su iz Dalekovoda putem Zagrebačke burze

Kako se navodi u priopćenju s jučerašnje sjednice Nadzornog odbora, Kraljević je razriješen zbog odlaska u mirovinu, a Belamarić zbog sklapanja ugovora o radu na određeno vrijeme na radnom mjestu savjetnika uprave, obojica s danom 1. siječnja 2012.

Na njihova mjesta neće biti imenovani novi članovi, nego će se uprava sastojati od tri člana - Luke Miličića kao predsjednika, Krešimira Anušića kao člana zaduženog za inženjering i izgradnju te Damira Skansija kao člana zaduženog za financije i korporativno upravljanje.

Procjena Nadzornog odbora je da će tročlana uprava biti primjerenija u teškim gospodarskim okolnostima, kaže se u priopćenju.

Kako se objašnjava, prilikom donošenja odluke o raskidu ugovora s Kraljevićem i Belamarićem, Nadzorni odbor uzeo je u obzir da je restrukturiranjem znatno smanjen broj zaposlenih - u odnosu na kraj 2010. godine za 693 u matici, odnosno za 284 u grupi pri čemu je izdvojena cjelokupna proizvodnja u povezano društvo sa 541 zaposlenim.

Također se napominje da su Kraljević i Belamarić zaslužni menadžeri koji su značajno doprinijeli rastu i razvoju tvrtke uspješno obnašajući različite funkcije.

Nadzorni odbor je, kako se izvještava, razmatrao i prihvatio plan poslovanja u 2012. godini čiju okosnicu čini 'značajno povećanje prihoda s temelja ugovorenih radova u inozemstvu i ponešto u zemlji, te daljnja racionalizacija svih troškova kako bi društvo podiglo konkurentnost i stvorilo pretpostavke za pozitivno poslovanje'.

Značajan dio racionalizacije troškova odnosi se i na novo smanjenje troškova djelatnika koje je provedeno krajem ove godine, što bi, kako se navodi, trošak djelatnika trebalo smanjiti za daljnjih desetak posto, pri čemu su plaće članovima uprave smanjene za više od 50 posto

Nadzorni odbor zadužio je Upravu da provede financijsko restrukturiranje i konsolidaciju te ustroji sustav striktnog praćenja procesa racionalizacije troškova i ostvarenja plana, o čemu je dužna pravovremeno izvještavati Nadzorni odbor, kaže se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi