BROJNI POZITIVNI POMACI

Dalekovod: neto dobit 5,2 milijuna kuna

30.07.2013 u 22:25

Bionic
Reading

Dalekovod je u prvom polugodištu ostvario 5,2 milijuna kuna neto dobiti, za razliku od istog razdoblja prošle godine kada je ostvaren gubitak od 8,2 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi

Ukupni su prihodi tvrtke realizirani u iznosu od 393,3 milijuna kuna i smanjeni su za 21,8 posto u odnosu na prvo prošlogodišnje polugodište, a pad bilježe i ukupni rashodi, za 24 posto, na 388,1 milijun kuna.

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su smanjeni za 23,6 posto, na 380,2 milijuna kuna.

Dalekovod Grupa je u prvom polugodištu ostvarila neto dobit od 18,8 milijuna kuna te poslovne prihode u iznosu od 564 milijuna kuna.

U poslovnom izvješću se navodi kako su poslovanje Dalekovoda i Grupe u prvom polugodištu obilježili pozitivni pomaci u poslovanju. Tako je Dalekovod postigao nagodbu sa vjerovnicima u procesu predstečajne nagodbe, na ročištu održanom početkom travnja, a intenziviran je i proces restrukturiranja Grupe.

Iz tvrtke ističu kako je Dalekovod u proteklom razdoblju uložio velike napore u dobivanje projekata na međunarodnim tržištima koji će se najvećim dijelom realizirati tijekom ove i idućih poslovnih godina.

Dalekovod izvodi projekte u Norveškoj, Ukrajini i Sloveniji, a sudjeluje i na nizu natječaja u zemlji i inozemstvu kako bi ugovorio nove radove i ostvario plan umjerenog rasta prihoda u idućim godinama.