VLAHOVIĆEVA PERJANICA

Cromarisu 7,6 milijuna kuna za uzgoj riba

04.04.2016 u 11:20

Bionic
Reading

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je tvrtki Cromaris 7,6 milijuna kuna za investiciju u akvakulturi, izvijestili su u ponedjeljak iz Agencije

Riječ je o isplati na osnovi dodijeljenih sredstava iz Europskog fonda za ribarstvo, za završeno ulaganje u sklopu mjere 2.1. 'Proizvodne investicije u akvakulturi'.

Tvrtki Cromaris iz Zadra, koja je dio Adris grupe u vlasništvu Ante Vlahovića, isplaćeno je 7,6 milijuna kuna za ulaganje u opremanje i rekonstrukciju uzgajališta. Investicija će pozitivno utjecati na dobru proizvođačku i higijensku praksu, te usmjeriti proizvodnju prema vrhunskoj kvaliteti ribljih proizvoda pritom vodeći računa o utjecaju na okoliš, navode iz Agencije.

Agencija je također Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) Puklek isplatila 627,4 tisuće kuna iz IPARD-a i to za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 'Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice'.

OPG-u Božidara Pukleka isplaćeno je 627,4 tisuće kuna za ulaganje u izgradnju objekta za skladištenje voća i povrća te nabavku specijalizirane opreme za berbu, sortiranje i pakiranje voća i povrća. Ulaganje je realizirano u mjestu Svetom Križu u Međimurskoj županiji.