DAN NA BURZI

CROBEX već sedam dana u crvenom

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je nastavilo u negativnom tonu, gdje je CROBEX upisao sedmi uzastopni dan pada. Oba dionička indeksa CROBEX i CROBEX10 su pala oko 1,4 posto, što je najveći dnevni pad CROBEX-a od travnja, te je isti dosegao najnižu razinu od sredine lipnja

Od sektorskih indeksa najlošiju izvedbu je imao građevinski sektor koji je pao 2,5 posto. Ukupan dionički promet je iznosio 9,1 milijun kuna, što je manje nego dan ranije, ali ipak više nego u skromnim ljetnim mjesecima.

Najlikvidnije izdanje je bila dionica Valamar Riviere s prometom od 2,5 milijun kuna, uz pad cijene od 2,7 posto, što je njen šesti pad u zadnjih sedam trgovinskih dana. Među milijunašima, s 2,2 milijuna kuna prometa, je bila još samo dionica Đuro Đaković Grupe, koja je uzletjela 8,2 posto, što joj donosi titulu dobitnika dana, i to nakon vijesti o objavljenoj obvezujućoj ponudi za dokapitalizacijom od strane društva Crni čelik.

Oko pola milijuna kuna prometa je prikupila dionica Ericsson Nikole Tesle, uz pad cijene od 2,6 posto.

Gubitnik dana je dionica Uljanik plovidbe koja je potonula 7,2 posto, a slabu izvedbu je imala i dionica Viktora Lenca koja je pala 5,1 posto. Na strani dobitnika, uz već spomenutog Đuru Đakovića, vrijedi izdvojiti dionice Slavonskog ZIF-a i Liburnia Riviera Hotela, koje su ojačale 6,5 posto i 2,3 posto.

Dobitnik dana  Đuro Đaković Grupa   +8,20%   27,97

Gubitnik dana  Institut Uljanik plovidba   -7,23%  154,00

Crobex    -1,42%   1.842,80

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE