TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX raste peti uzastopni dan, kompanije počele dostavljati rezultate za prvo tromjesečje

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je u utorka nastavilo s pozitivnim kretanjima dioničkih indeksa, dok je likvidnost oslabila. Približavanjem krajnjeg roka za objavu rezultata prvog tromjesečja, koji ističe krajem tjedna, kompanije su ih polako počele dostavljati.

Indeks CROBEX je s rastom od 0,5 posto uknjižio svoj peti uzastopni dan rasta, pri čemu je zaključio na 1.582,2 bodova, što je njegova najviša razina u posljednja dva tjedna. Uži indeks CROBEX10 je ojačao 0,4 posto na 970,2 bodova, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus dan zaključio s rastom od 1,2 posto. Od sektorskih indeksa najviše je profitirao indeks građevinskog sektora, čija je vrijednost uzletjela 3,2 posto.

Ukupno je protrgovano oko 9,7 milijuna kuna, od čega je 2,4 milijuna kuna prikupila dionica Valamar Riviere u blok trgovanju. U redovnom trgovanju milijunske promete su ostvarila tri izdanja, a najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 1,4 milijuna kuna zaključile nepromijenjeno na 166 kuna. Aktivno se trgovalo i dionicama Podravke, čija je vrijednost porasla 2,2 posto na prometu od 1,2 milijuna kuna, s slijede ih dionice Atlantic Grupe, s prometom od 1,1 milijun kuna i nepromijenjenom cijenom.

Titulu dobitnika dana je pokupila dionica Ingre, koja je uzletjela 11 posto. Dionice Tankerske Next Generation su s rastom od 3,5 posto uknjižile svoj šesti uzastopni dan rasta, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice AD Plastika, koje su porasle 1,8 posto nakon objave rezultata za prvi kvartal iznad očekivanja. S druge strane, na strani gubitnika su se našle dionice Đuro Đaković Grupe, s padom cijene od 7,8 posto, a loš dan su imale i dionice Dalekovoda i Arena Hospitality Grupe, koje su oslabile redom 1,5 posto i 0,9 posto.

Dobitnik dana Ingra +11,00% 4,44

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa 7,81% 2,36

CROBEX +0,53% 1.582,28

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.