tržište kapitala

CROBEX premašio 2000 bodova, Kraš u fokusu

Kraš - ilustracija

Kraš - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic

Domaće tržište kapitala je nastavilo s rastom, gdje je CROBEX ojačao 0,3 posto, što je njegov šesti uzastopni dan rasta, čime je premašio psihološku granicu od 2000 bodova.

Blue chip izdanja su imala još snažniji rast te je CROBEX10 porastao 0,5 posto, predvođen dionicom Ericsson Nikole Tesle sa 2,6 posto plusa.

Likvidnost je ojačala u odnosu na zadnjih nekoliko dana, te se promet udvostručio na oko 14 milijuna kuna, što se u velikoj mjeri može pripisati dionici Kraša. Naime dionicom je protrgovano čak 10 milijuna kuna, odnosno 9,5 tisuća dionica, što su ozbiljnije količine i predstavljaju 0,6 posto vlasništva u kompaniji.

Cijena dionice je i dalje stagnirala usidrena na 1050 kuna. Ostala izdanja su imala znatno skromnije promete, ispod milijun kuna, gdje je prvo ime dionica Čakovečkih mlinova sa oko pola milijuna kuna prometa i padom cijene od 0,7 posto. Dobitnik dana je bila dionica Čateksa sa skokom cijene od 8,3 posto, međutim na prometu od svega 16 tisuća kuna, a slijedi Institut IGH sa rastom od 4,2 posto. Na strani gubitnika također je jedan građevinar Dalekovod čija je cijena pala 3,2 posto, a slabiji dan je imala i dionica Jadroagenta sa 2,9 posto minusa.

Dobitnik dana Čateks +8,33% 65,00

Gubitnik dana Dalekovod -3,23% 5,40

CROBEX +0,30% 2.000,63

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!