TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX nastavio pozitivni niz, Atlantska plovidba i Đuro Đaković u fokusu

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u utorak je nastavilo s pozitivnim sentimentom te su indeksi upisali četvrti uzastopni dan rasta.

CROBEX je ojačao 0,5 posto, a uži indeks CROBEX10 porastao 0,6 posto. Likvidnost je ostala na sličnoj razini kao i dan ranije, te je prikupljeno nešto manje od 9 milijuna kuna prometa.

Uvjerljivo najlikvidnija, te jedini milijunaš, bila je dionica Atlantske plovidbe koja je pri 3,3 milijuna kuna prometa zabilježila pad cijene od 3,2 posto, dok je većina tog volumena ostvarena pred sam kraj trgovanja.

Po prometu slijedi dionica hotelijera Valamar Riviere koja je na 743 tisuća kuna prometa porasla 2,5 posto. Burzom su prevladavali dobitci, te je u deset najlikvidnijih izdanja bilo svega dva gubitnika, i to uz spomenutu Atlantsku plovidbu i dionica Optime Telekoma sa 1,7 posto.

Gubitnik dana je ipak dionica Vira sa padom cijene od 6,7 posto. Na strani dobitnika uvjerljivi skok cijene od čak 74 posto upisala je dionica Đuro Đaković grupe, nakon što skupština dioničara jučer ipak nije donijela odluku o smanjenju kapitala i spajanju dionica, što su pozdravili manjinski dioničari.

Dobru izvedbu imali su i građevinari, pa su tako dionice Ingre i Dalekovoda skočile 13,5 posto i 7,3 posto.

Dobitnik dana: Đuro Đaković Grupa +73,68% 2,97

Gubitnik dana: Viro -6,67% 49,00

CROBEX: +0,50% 1.616,99

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.