DAN NA BURZI

Crobex kliznuo na najnižu razinu od početka srpnja

Bionic
Reading

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi se nastavilo u negativnom teritoriju, indeksi su blago oslabili treći dan za redom, dok je likvidnost oslabila u odnosu na prethodne trgovinske dane

Indeks CROBEX te uži indeks CROBEX10 su kliznuli 0,3 posto, pri čemu je CROBEX zaključio na 1.883,67 bodova, što je njegova najniža razina od kraja srpnja. Od sektorskih indeksa najviše su izgubili indeks sektora industrije te indeks turističkog sektora, oslabivši 0,4 posto, dok je dobitnike predvodio indeks transportnog sektora, s rastom vrijednosti od 1 posto.

Ukupno je protrgovano svega 4,9 milijuna kuna, a najviše se trgovalo dionicom Valamar Riviere, koja je na prometu od 1,4 milijuna kuna oslabila 0,9 posto, što je njen treći uzastopni dan pada. Aktivne su bile i dionice Atlantske plovidbe s prometom od 753 tisuće kuna te rastom cijene od 2,6 posto, čime su se svrstale među glavne dobitnike dana.

Od likvidnijih izdanja, najveće padove su ostvarile dionice Đure Đaković Grupe koje su potonule 4 posto na vrijednosti, a slijede ih dionice Dalekovoda i Hotela Maestral s padovima od 2,3 posto i 1,4 posto.

Uz već spomenutu dionicu Atlantsku plovidbu, dobre izvedbe su imale i dionice Uljanik plovidbe, koje su ojačale 3,2 posto.

Dobitnik dana; Uljanik plovidba +3,15%, 166,12

Gubitnik dana; Đuro Đaković -3,96%, 24,97

CROBEX -0,28% 1.883,67

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.