dan na burzi

CROBEX ispod 2.000 bodova, Viro u fokusu

Bionic
Reading

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u srijedu se odvijalo u crvenom teritoriju, čemu ide u prilog i činjenica da je samo šest izdanja uspjelo ostvariti rast cijene. Indeks CROBEX je izgubio 0,5 posto na vrijednosti, čime je ponovno pao ispod psihološke granice od 2.000 bodova, dok je njegova uža inačica, indeks CROBEX10 oslabio 0,3 posto

Od sektorskih indeksa, jedino je indeks građevinskog sektora kraj dana dočekao s pozitivnim predznakom, pri čemu je ojačao 2 posto, dok je gubitnike predvodio indeks prehrambenog sektora, koji je potonuo 7 posto, predvođen dionicom Vira.

Naime, dionica Vira se našla u fokusu investitora nakon objave o blokadi računa kompanije, pri čemu je njome protrgovano oko 2,4 milijuna kuna od ukupno 6,5 milijuna kuna ukupnog dioničkog prometa. Pri tom je dionica potonula 26,7 posto, čime je pokupila titulu uvjerljivog gubitnika dana.

Nešto više od milijun kuna prometa je uspjela prikupiti još samo dionica Podravke, koja je, s druge strane, ojačala 0,6 posto. Uz Podravku, od aktivnijih izdanja, dobru izvedbu je imala još samo dionica AD Plastika, čija je cijena porasla 1,3 posto.

S druge strane, osim Vira, među glavnim gubitnicima dana našle su se dionice FTB turizma, koje su izgubile 6,2 posto na vrijednosti, a loš dan su imale i dionice Optima Telekoma i Kraša, čije su cijene oslabile redom 2,9 posto i 2 posto.

Dobitnik dana AD Plastik +1,33% 190,50

Gubitnik dana Viro -26,67% 60,50

CROBEX -0,51% 1.994,28

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.