Zagrebačka burza

Indeksi nastavili u zelenom, AD Plastik i Adris u fokusu

AD Plastik

AD Plastik

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Domaće tržište kapitala je u utorak nastavilo s pozitivnim kretanjima dioničkih indeksa, dok je likvidnost oslabila u nedostatku blok trgovanja.

Indeks CROBEX je porastao blagih 0,1 posto na 2.004,5 bodova, dok je indeks blue chip izdanja ojačao 0,04 posto. Od sektorskih indeksa, u crvenom je zaključio jedino indeks prehrambenog sektora, s minusom od 0,7 posto, a dobitnike je predvodio indeks sektora industrije, koji je ojačao 0,4 posto.

Ukupna dionička likvidnost se gotovo prepolovila, te je ukupno protrgovano nešto više od 5 milijuna kuna. Najviše se trgovalo dionicom AD Plastika, koja je na prometu od 1,3 milijuna kuna ojačala 1,6 posto. Nešto više od 1,2 milijuna kuna je prikupila i povlaštena dionica Adrisa, koja je pri tome kliznula 0,4 posto, a slijedi je dionica Turisthotela s prometom od tek 398 tisuća kuna i nepromijenjenom cijenom.

Od aktivnijih izdanja, najveći rast cijene je ostvarila dionica Slavonskog ZAIFA, koja je porasla 3,4 posto, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Đuro Đakovića, čija je cijena porasla 1,4 posto nakon što su iz Vlade stigle informacije da će plaće za listopad biti isplaćene.

S druge strane, dionice Atlantske plovidbe su izgubile 1,2 posto na vrijednosti, dok su dionice Privredne banke Zagreb i FTB Turizma oslabile redom 1,2 posto i 1,1 posto.

Dobitnik dana Slavonski ZAIF +3,35% 18,50

Gubitnik dana Atlantska plovidba -1,23% 403,00

CROBEX +0,11% 2.004,46

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!