ubrzana procedura

Croatia osiguranje oštećenim zbog požara isplaćuje akontaciju

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 19.07.2017 16:27
  • Objavljeno 19.07.2017 u 16:27
Manja oštećenja isplatit će se već dan nakon obračuna

Manja oštećenja isplatit će se već dan nakon obračuna

Izvor: Cropix / Autor: Zvonimir Barisin / CROPIX

Zbog izvanredne situacije i požara koji posljednjih dana ugrožavaju živote i imovinu građana u Hrvatskoj, Croatia osiguranje će znatno olakšati i ubrzati proces procjene i isplate osiguranja. Manje štete bit će isplaćene jedan dan nakon obračuna, a u slučajevima velike štete od požara osiguranicima će biti isplaćena akontacija za sanaciju izgorene imovine i prije konačne procjene štete

Croatia osiguranje će u narednim danima povećati broj zaposlenika za rješavanje i isplatu šteta nastalih na opožarenim područjima. Kako bi što veći broj oštećenih u što kraćem roku mogao započeti s procjenom nastale štete, veći broj mobilnih ekipa bit će spreman na izlazak na teren onoga trenutka kada DUZS i druga nadležna tijela obavijeste javnost da je požar ugašen.

Na područjima gdje je požar ugašen i sigurno je kretanje, oštećeni već sada mogu zvati na procjenu štete, a mobilne ekipe već mogu izaći na teren.   

Kako bi se oštećenim građanima pomoglo u što kraćem roku sanirati oštećenja od požara, manja oštećenja isplatit će se već dan nakon obračuna, dok će se u slučaju većih materijalnih šteta isplata izvršiti kao akontacija za sanaciju, a ukupan iznos odštete bit će isplaćen nakon konačnog obračuna štete. Na ovaj način građani će moći krenuti sa sanacijom štete i prije nego je dovršena kompletna procjena.

„Ovo su teške situacije u kojima postaje jasna važnost i vrijednost osiguranja imovine. U Hrvatskoj je osigurano manje od 20 posto ukupne imovine, a o osiguranju imovine, nažalost, uglavnom razmišljamo kad se nesreća dogodi i kad je nema tko nadoknaditi. Timovi Croatia osiguranja spremni su na trenutnu reakciju za pomoć i podršku našim klijentima kako bi se štete i posljedice ove katastrofe čim prije sanirale, a na raspolaganju smo i u kontaktu s HGSS-om i DUZS-om“, rekao je Predrag Krstanović, direktor Sektora za upravljanje naknadama šteta.

Oštećenicima je omogućen i dodatan telefonski broj u splitskom uredu 021302871 putem kojega mogu prijaviti štetu i zatražiti procjenu oštećenja imovine.

Osigurana su i dodatna dežurstva na prijavi šteta u Croatia osiguranju na adresi Trg Hrvatske bratske zajednice 8 u Splitu i na e-mail adresi stete.prijava@crosig.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!