U PRVOM POLUGODIŠTU

Croatia osiguranje: bruto dobit 45,5 milijuna kuna

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 30.07.2011 16:28
  • Objavljeno 29.07.2011 u 19:29
croatia osiguranje

croatia osiguranje

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Sasa Midzor Sucic

Croatia osiguranje je u prvom polugodištu ove godine ostvarilo bruto dobit u iznosu od 45,5 milijuna kuna, što je povećanje za 39 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, obavila je danas ta osiguravateljska tvrtka

Istovremeno je Grupa Croatia osiguranje ostvarila bruto dobit od 76,3 milijuna kuna, što je 5,4 posto više nego u prvoj polovici prošle godine.

Sukladno kretanjima na tržištu Croatia osiguranje d.d. bilježi smanjenje zaračunate premije od 4,9 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, te ona iznosi 1,73 milijarde kuna.

Pritom zaračunata premija u neživotnim osiguranjima za prvih šest mjeseci ove godine iznosi 1,56 milijardi kuna, dok u se životnim osiguranjima bilježi povećanje od 2 posto na 165,8 milijuna kuna.

Usprkos teškim tržišnim uvjetima Croatia osiguranje i u 2011. godini potvrđuje svoju lidersku poziciju na tržištu osiguranja u Hrvatskoj, u prvom ovogodišnjem polugodištu tržišni udio Croatia osiguranja d.d. zajedno sa Croatia zdravstvenim osiguranjem d.d. u ukupnoj zaračunatoj premiji svih društava za osiguranje u RH iznosi 36,3 posto.

Na razini Grupe zaračunata bruto premija bilježi smanjenje za 3,5 posto, što pripisuju nepovoljnim ekonomskim kretanjima i njihovom izravnom utjecaju na osiguravateljni sektor. Zaračunata bruto premija neživotnih osiguranja u prvom polugodištu bila je 1,78 milijardi kuna, dok se u životnim osiguranjima bilježi povećanje od 2,5 posto, na 187,6 milijuna kuna.

Ukupni prihodi Grupe Croatia osiguranje u prvom polugodištu ove godine iznose 1,67 milijardi kuna, dok su ukupni rashodi u iznosu 1,59 milijardi kuna smanjeni za 8,7 posto.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi