na mađarskom tržištu

Coca-Cola Europe započinje prvo testiranje prototipa papirnate boce

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 15.02.2021 12:55
  • Objavljeno 15.02.2021 u 12:52
tportal

Izvor: EPA / Autor: SAM WUNDKE

Coca-Cola Europe najavila je početak testiranja prototipa prve generacije papirnate boce u stvarnim uvjetima među potrošačima

U drugom tromjesečju ove godine, kompanija će na mađarskom tržištu ciljano plasirati probno izdanje biljnog napitka AdeZ u papirnatoj ambalaži. Prototip papirnate boce tako će se naći u rukama dvije tisuće mađarskih potrošača koji će prvi imati priliku iskusiti konzumaciju nekog proizvoda The Coca-Cola Company iz potencijalne ambalaže budućnosti.

Testiranje ove inovacije bit će ostvareno kroz partnerstvo s Kifli.hu, jednom od najbrže rastućih online trgovina s namirnicama u Mađarskoj.

Coca-Cola je prototip papirnate boce razvila kroz suradnju svog laboratorija za istraživanje i razvoj u Bruxellesu s tvrtkom Paboco – Paper Bottle Company.

Boca je izrađena od drvnog materijala iz održivih izvora sa slojem od bio materijala otpornog na tekućine, CO2 i kisik. Papirnate boce stoga su prikladne kao ambalaža za gazirana i negazirana pića, kozmetičke i mnoge druge proizvode. Vanjski sloj boce izrađen je od papira, a čep i unutarnji sloj sadrže plastiku koja se može reciklirati.

Konačni cilj je pronaći rješenje koje je u potpunosti napravljeno od papira, ističu iz Coca-Cole.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!