POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ

CO ostvarila neto dobit od 52 milijuna kuna

30.07.2012 u 16:58

Bionic
Reading

Neto dobit Croatia osiguranja (CO) u prvih je šest mjeseci ove godine dosegnula 51,9 milijuna kuna, što je 42,7 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, izvjestila je danas ta tvrtka.Prema nekonsolidiranom, nerevidiranom izvješću o poslovanju, tržišni udio Croatia osiguranja iznosio je u drugom tromjesečju 34,1 posto

'Naši rezultati u skladu su s našim očekivanjima i prognozama. Hrvatski osiguravateljni sektor i u drugom kvartalu bilježi pad premije. Odraz je to produljene recesije i sporog oporavka realnog sektora što se neminovno odražava i na tržište osiguranja. Ova godina je zato za nas jednako izazovna kao i prošla. Nadamo se da ćemo do kraja godine zaustaviti negativne trendove kretanja zaračunate premije', naglasio je Zdravko Zrinušić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

U prvom polugodištu CO je ostvario ukupnu zaračunatu premiju u visini od 1,67 milijardi kuna, što je 3,5 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani.

Ukupni prihodi povećani su za 0,7 posto na 1,32 milijardi kuna. Rashodi su istodobno smanjeni za 0,8 posto na 1,26 milijardi kuna.

Grupa CO, koja obuhvaća 24 tvrtki kćeri u zemlji i regiji, ostvarila je neto dobit 78,5 milijuna kuna (nakon oporezivanja i odbitka udjela manjinskih dioničara), što je 37,3 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, navodi se dalje u izvješću te tvrtke.

Ukupni prihodi Grupe povećani su za 1,2 posto na 1,69 milijardi kuna. Zaračunata bruto premija na razini Grupe u prvom polugodištu je iznosila 1,91 milijardi kuna i manja je 2,8 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Ukupna imovina Grupe iznosila je na dan 30. lipnja ove godine 9,43 milijarde kuna i povećana je za 4,1 posto u odnosu na kraj 2011.