sukcesija

CERP zaradio na prodaji beogradske Alta banke

  • Autor: S.M.
  • Zadnja izmjena 14.09.2021 15:54
  • Objavljeno 14.09.2021 u 15:54
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL

Državni Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) postao je vlasnik 5,3 posto dionica beogradske Alta banke, objavila je Beogradska burza, navodeći da je riječ o provedbi Sporazuma o sukcesiji bivše Jugoslavije

Alta banka pravni je slijednik Jubmes banke, imovina koje je bila predmet Sporazuma o sukcesiji bivše Jugoslavije potpisanog u Beču u lipnju 2001., s time da je neposredni sporazum o podjeli dionica Jubmesa između država sljednica bivših jugoslavenskih republika postignut 2006. godine, piše Jutarnji list.

Iako je Jubmes banka, čije je puno ime bilo Jugoslavenska banka za ekonomsku suradnju, još i prije bečkog sporazuma o sukcesiji izvršila pretvorbu u poslovnu banku, a u siječnju prošle godine promijenila i ime, no ostala je obveza na temelju sukcesije bivše SFRJ.

Upravno vijeće CERP-a već je donijelo odluku da se dionice Alta banke prodaju tvrtki Alta pay group sa sjedištem u Zemunu za 4,2 milijuna kuna. U toj transakciji prodaju se 15.362 dionice banke po cijeni od 36 eura za dionici. Centar je zadužio brokersko društvo M&V Investments da provede prodaju dionica Alta banke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!