SPREMAN PRUŽITI SVE UVJETE

Čehok iznenađen viješću da Hyundai planira gradnju tvornice automobila u Varaždinu

05.12.2018 u 10:55

Bionic
Reading

U uredu varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka iznenađeni su viješću da Hyundai planira gradnju tvornice automobila u njihovom gradu

Podsjetimo, Jutarnji list je izišao s informacijom da južnokorejska kompanija već dva mjeseca razmatra mogućnost pokretanja proizvodnje u Hrvatskojpokretanju proizvodnje u Hrvatskoj, što im je rečeno iz Vladinih krugova.

Hyundai bi pogone najvjerojatnije izgradio na području Varaždina, u kojima bi proizvodio potpuni proizvod, odnosno vozila, a ne samo dijelove.

Međutim, tjednik Lider piše kako su u uredu varaždinskog gradonačelnika iznenađeni tom viješću što vodi do zaključka kako pregovori s Hyundaijem još nisu započeli.

'Grad Varaždin i njegova okolica prednjače u privlačenju stranih ulagača, posebno investitora u industrijske i proizvodne kapacitete. To smo počeli raditi prvi pa smo tako napravili dvije najveće zone u Hrvatskoj, nekadašnju Slobodnu zonu, a danas Industrijsku zonu Sjever te poduzetničku zonu u Jalkovcu. Stvorili smo sve preduvjete da investitori svoja ulaganja mogu brzo i sigurno realizirati. Ove smo godine dobili i nagradu za grad najpoželjniji za poslovanje u Hrvatskoj', izjavio je varaždinski gradonačelnik Čehok.

Dodao je kako u Varaždinu ima dovoljno srednjoškolskih i visokoškolskih ustanova za educiranje stručnih kadrova kojima se mogu zadovoljiti potrebe automobilske i drugih industrija.

'Grad Varaždin je spreman pružiti sve odgovarajuće uvjete za ulaganje i automobilskoj industriji pa tako i kompaniji Hyundai. Uz to, takvo veliko ulaganje mora imati potporu Vlade Republike Hrvatske i ostvaruje se preko državnih tijela', krekao je Čehok.