otvorena odmarališta

Cappelli u Rapcu: Valamarova investicija je veliki poduhvat

08.06.2017 u 21:27

  • +5

Valamar Riviera otvorila dva nova ljetovališta u Rapcu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Valamar Riviera

Bionic
Reading

Investicija hotelske kompanije Valamar Riviera u dva resorta u Rapcu od više od 560 milijuna kuna veliki je poduhvat koji daje zamah ne samo Rapcu nego i Istrarskoj županiji i ukupno hrvatskom turizmu, istaknuo je u četvrtak navečer ministar turizma Gari Cappelli na svečanom otvaranju ta dva resorta

Čestitavši svima na izvođenju radova u rekordnom roku od sedam mjeseci u ta dva resorta u Rapcu  kategoriji četiri i pet zvjezdica, Family Life Bellevue i Girandella, koji imaju ukupno mjesta za oko 2700 gostiju dnevno, ministar turizma je kazao i da je tu riječ o visokoj kvaliteti ponude i usluga.

 ’Hrvatski turizam se konačno pozicionira s pravim konkurentnim objektima visokih kategorija, kojih je sada oko 60 posto sa 4 i 5 zvjezdica, a s njima se sezona produljuje i za više od mjesec dana te s prfavom treba govoriti o tursitičkoj godini, a ne sezoni’, poručio je Cappelli na otvorenju Valamarovih resorta u Rapcu.

 Dodao je i da je to najveća investicija ove godine u turizmu u kojemu se ukupno ove godine ulaže oko 800 milijuna eura i manje-više te otvara 40-ak novih hotela i svugdje manje-više pridonose boljem pozicioniranju destinacija u kojima se nalaze.

130 poduzeća iz cijele Hrvatske radilo na resortima

 Predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin naglasio je da je Rabac pozitivan primjer kako ulaganja u turizam utječu i na ukupno gospodarstvo u zajednici, zapošljavanje i rast drugih djelatnosti.

 ’Oko 130 poduzeća iz cijele Hrvatske radilo je na ovim resortima, koji su zaposlili više od 600 ljudi, a u svemu je bila važna i suradnja s lokalnom zajednicom te drugim partnerima, među kojima su i HBOR, touroperatori i drugi’, kazao je Kukurin zahvalivši se i menadžmentu i svim zaposlenicima Valamara.

  Važnost suradnje istaknuo je i gradonačelnik Labina Valter Glavičić, dok je istarski župan Valter Flego naglasio da je i to prilog strategije i planiranja razvoja turizma u Istarskoj županijii.

  ’Turizam se u Istri ne događa slučajno nego se pažljivo i u suradnji svih dionika planira, a u tome veliku ulogu ima i privatni sektor čije su investicije poput ove Valamara u Rapcu i puno više od investicije, to je iznimno važno za jačanje konkurentnosti’, ocijenio je Flego.

 Otvaranjem ta dva resorta u Rapcu je počeo i prvi Open Air festival u tom mjestu, u sklopu kojeg će sve do kraja kolovoza turisti i stanovništvo moći besplatno uživati u brojnim glazbenim, filmskim, kazališnim i drugim zabavnim programima.