otvorena dva ljetovališta

Pogledajte turističko čudo u Rapcu u koje je Valamar utukao više od pola milijarde kuna

08.06.2017 u 16:12

  • +5

Valamar Riviera otvorila dva nova ljetovališta u Rapcu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Valamar Riviera

Bionic
Reading

Vodeća turistička grupacija u Hrvatskoj, Valamar Riviera, u Rapcu je otvorila dva ljetovališta - Family Life Bellevue Resort 4* i Valamar Girandella Resort 4*/5* - a oni su najveća ovogodišnja investicija u hrvatskom turizmu ukupne vrijednosti 562 milijuna kuna

Rekonstrukcijom i izgradnjom novih ljetovališta Rabac dobiva 764 smještajne jedinice za oko 2700 gostiju više platežne moći, koji će odmor plaćati od 250 do 600 eura dnevno po smještajnoj jedinici.  

Investicijski projekt u Rapcu uključivao je kompletnu rekonstrukciju dvaju ljetovališta, izgradnju 17 restorana i barova te 13 bazena koji imaju gotovo 2500 m2 vodene površine. Izgrađen je i Maro club te više igrališta za djecu, dva zabavna centra, wellness, unutrašnji i vanjski fitness, bike centar i ostali sportski sadržaji. Ulaganje je obuhvatilo i uređenje plaža i šetnica, hortikulturno uređenje kompletne zone te uređenje velikih parkirnih površina.

'Projekt je najznačajniji dio ovogodišnjeg investicijskog ciklusa vrijednog ukupno 873 milijuna kuna te je potvrda naše dugoročne usmjerenosti kojom podižemo turističku ponudu na novu razinu te stvaramo temelje za održiv rast ovog važnog gospodarskog sektora', poručio je predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin.

Dodao je da su, uz Rabac, ove godine nastavljena ulaganja u podizanje kvalitete i sadržaja kampova, pa je tako 98 milijuna kuna uloženo u Camping Resort Lanterna, a 68 milijuna kuna u kampove Zablaće i Ježevac na otoku Krku.

'Naša procjena je da je ovo izuzetan moment u hrvatskom turizmu za ulaganja zato što imamo pojačanu potražnju s jedne strane, a s druge strane situaciju vrlo niskih kamatnih stopa. Zato smo odlučili intenzivirati investicijski ciklus', naglasio je Kukurin.

Prema planovima, do 2020. Valamar Riviera planira ukupna ulaganja do dvije milijarde kuna u razvoj portfelja.

Projekt u Rapcu je pripremljen i realiziran u godinu i pol uz podršku Grada Labina i Istarske županije. U realizaciju je bilo uključeno više od 130 građevinskih kompanija i dobavljača većinom iz Istre i drugih dijelova Hrvatske.

U razvoju projekta Valamar Riviera je ostvarila dva strateška partnerstva s najvećim europskim turoperatorima, TUI i Rewe grupom, koji će joj u iduće tri godine dovesti više od 100 tisuća gostiju.  

Ovom investicijom je otvoreno 350 novih radnih mjesta, a u dva ljetovališta radit će ukupno 630 djelatnika. Kukurin je naglasio da su imali sreće s kadrovima jer je u ovom dijelu Istre nešto veća nezaposlenost, pa se velik dio djelatnika pronašao u Labinu.  

Šef Valamara se na novinarske upite osvrnuo i na utjecaj više stope PDV-a i krize u Agrokoru na poslovanje kompanije. 'Negativan efekt povećanja PDV-a na razini Valamara iznosi 17 milijuna kuna godišnje. Dio ćemo pokušati prebaciti na tržište povećanjem cijena, ali vidjet ćemo kako ćemo dalje sagledati taj fiskalni okvir', rekao je Kukurin.

Kada je riječ o Agrokoru, Kukurin je rekao da je sreća za Valamar to što nemaju puno velikih odnosa s tim koncernom. 'Surađujemo s Adriatocom.net koji posluje u sastavu Agrokora, ali smo se jako dobro dogovorili kako ćemo osigurati naplatu', zaključio je Kukurin.   

Izvijestio je da je 'u fazi čekanja' prva Valamarova akvizicija u srednjoj Dalmaciji, za Hotele Helios Faros u Starom Gradu na Hvaru koji su u stečaju, a za koje je Valamar nedavno dostavio ponudu.