CJENKANJE TAKSISTA

Cammeo diže cijene, AZTN prijeti kaznom

Taxi Cammeo

Taxi Cammeo

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Taxi Cammeo predao je u ponedjeljak gradskom Uredu za promet zahtjev za povišenje cijene kilometra od 20 posto, a kako su iz istog ureda potvrdili, zaprimljeni zahtjev je i odobren

'Tražili su dozvolu za povišenje cijena za svih 76 dozvola koliko ih imaju u gradu. Šest kuna je, prema odluci Gradske skupštine, maksimalna cijena kilometra i mi smo im odobrili zahtjev da naplaćuju tu cijenu po kilometru. Umjesto pet kuna, koliko im je do sada stajao kilometar vožnje, sada će naplaćivati šest kuna', kazao je Mijo Bezer iz Gradskog ureda za izgradnju grada i promet.

Iz Taxi Cammea pak poručuju da njihov zahtjev još uvijek ništa ne znači za korisnike. 'Možemo samo obećati građanima koji koriste naše usluge da će se i dalje voziti po jednakim cijenama. Zahtjev je predan, no on ne znači ništa', komentirao je za Večernji list glasnogovornik Cammea Miroslav Hoffman

Ponuda Cammea da zajednički povise cijene, prema riječima šefa Radio taxi Zagreba, Željka Petkovića, stigla je i njima. 'Pitali su nas jesmo li i mi za povišenje cijena, što smo odbili jer smo unutar našeg udruženja boljom organizacijom našli prostora, pa su nam sadašnje cijene, iako dosta niske, još uvijek podnošljive', kazao je Petković.

Na moguće zajedničko djelovanje i 'namještanje' cijena reagirala je Agencija za zaštitu tržištnog natjecanja. AZTN u priopćenju upozorava da je dogovor o cijenama ili podjeli tržišta (kartel) izričito zabranjen Zakonom o zaštiti tržišnog natjecanja.

Agencija je zaprijetila Cameu kaznom od 10 posto ukupnog prihoda. 'Kartelsko dogovaranje predstavlja najtežu povredu Zakona jer dokida konkurenciju i ima najteže posljedice na potrošače koji zbog toga plaćaju više cijene. Zbog toga su za sudionike zabranjenog sporazuma predviđene i upravno-kaznene mjere odnosno novčane kazne koje mogu iznositi i do 10 posto ukupnog prihoda', stoji u priopćenju AZTN-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi