TRŽIŠTE KAPITALA

Burza uspavana: Promet slab i bez milijunaša u trgovanju

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je u petak stagniralo, uz nezamjetne pozitivne pomake indeksa, što je bilo nedovoljno da se tjedan zaključi u plusu. CROBEX je ojačao blagih 0,02 posto, zahvaljujući trgovanju krajem dana, dok je uži indeks CROBEX10 zaključio 0,08 posto u zelenom

Od sektorskih indeksa najlošiji dan je imao indeks građevinskog sektora, koji se nakon jednog dana predaha s 2,1 posto minusa vratio u crveni teritorij, dok je dobitnike predvodio transportni sektor s 1,7 posto plusa. Likvidnost je ostala na skromnoj razini, sa svega 6,3 milijuna kuna prometa, i bez milijunaša u trgovanju.

Najlikvidnija je bila dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na 970 tisuća kuna prometa upisala pad cijene od 0,4 posto. Među likvidnijim izdanjima vrijedi izdvojiti dionicu Jamnice, koja je pri prometu od 916 tisuća kuna stagnirala cijenom. Nešto iznad 600 tisuća kuna prometa su prikupile dionice Arena Hospitality Group i Atlantic grupe, koje su pri tome ojačale 0,6 posto i 3,3 posto, pri čemu se nešto snažniji rast dionice Atlantica može pripisati pokretanju proizvodnje Argete u SAD-u.  

Snažan dan su imale i dionice Jadroplova, Saponije i Turisthotela, koje su ojačale redom 6,6 posto, 5 posto i 4,5 posto. Od gubitnika izdvaja se dionica Vira, koja je potonula 7 posto, kao i dionica Tehnike s minusom od 4 posto. 

Dobitnik dana  Jadroplov +6,64%  30,99

Gubitnik dana  Viro -6,99%  250,50

Crobex    +0,02%   1.853,08

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.