TRŽIŠTE KAPITALA

Burza u crvenom, najveći promet u deset dana

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala se nakon dva uzastopna dana rasta vratilo u crveno, te su padom u utorak gotovo izbrisani navedeni dobitci

Indeks CROBEX je pao 0,7 posto, kao i uži indeks CROBEX10, dok je od sektorskih indeksa najlošiju izvedbu imao indeks građevinskog sektora s minusom od 1,4 posto, kojemu je to sedmi dan pada u osam trgovinskih dana.

Likvidnost je ojačala u odnosu na dan ranije i prosjek prošlog tjedna, te je protrgovano gotovo 13 milijuna kuna u redovnom prometu, što je trostruko više nego u ponedjeljak.

Dodatnih 2,8 milijuna kuna je ostvareno u blok transakciji povlaštenom dionicom Adrisa, što čini ukupan promet od 15,7 milijuna kuna, najviše u zadnjih deset trgovinskih dana. U redovnom prometu odskače, inače slabo likvidna, povlaštena dionica Croatia osiguranja, koja je na gotovo 5 milijuna kuna prometa ojačala 0,9 posto.

Čak je petero milijunaša bilo u redovnom trgovanju, gdje osim Croatije vrijedi izdvojiti dionice Atlantic Grupe, povlaštenog Adrisa, Tehnike i Hrvatskog Telekoma.

Upravo je dionica Tehnike bila uvjerljivi dobitnik dana sa skokom cijene od 15 posto, dok se na strani gubitnika izdvaja dionica brodara Atlantske plovidbe s minusom od 8 posto.

Dobitnik dana Tehnika +15,38% 120,00

Gubitnik dana Atlantska plovidba -8,05% 354,00

CROBEX -0,67% 1.724,79

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.