tržište kapitala

Burza blago porasla, najveći promet dionicama Atlantica

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Sascha Krautz

Na hrvatskom tržištu kapitala se nastavilo opreznije trgovanje i u utorak, ali ovaj put s pozitivnim predznakom, dok je likvidnost tržišta dodatno oslabila

Dionički indeksi Zagrebačke burze su u utorak uglavnom bilježili pozitivne pomake. Nakon jednodnevne negativne stanke, indeks CROBEX je porastao za 0,29 posto na 2.048,29 bodova te tako upisao svoj šesti rast u posljednjih sedam trgovanja i postavio novi post-pandemijski maksimum. Najbolju izvedbu je imao indeks transportnog sektora, koji je rastom za 1,72 posto djelomično nadoknadio gubitke iz prethodnog dana. S druge strane, indeks građevinskog sektora je bio najveći gubitnik s minusom od 1,44 posto.

Burzovno trgovanje je obilježilo daljnje slabljenje aktivnosti investitora, s obzirom da je ukupni dionički promet iznosio tek oko šest milijuna kuna, najmanje u zadnjih sedam trgovanja. Dionice Atlantic Grupe su ostvarile najveći promet od 2,2 milijuna kuna, i to najvećim dijelom generiran u blok trgovanju, koje su porasle za 1,29 posto na 1.570,00 kuna te tako izjednačile svoju povijesno najvišu razinu postavljenu u travnju.

Aktivno se trgovalo i dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od oko 800 tisuća kuna zaključile bez promjene cijene, te dionicama Atlantske plovidbe, koje su ojačale za 0,37 posto na 540,00 kuna. Dobar dan među aktivnijim izdanjima su imale dionice Medike i Luke Ploče s dobicima nešto većima od tri posto, dok su Ericsson Nikola Tesla, Jadroagent i Zagrebačka banka ostvarili rast veći od jedan posto.

Dobitnik dana ZAIF Breza +4,00% 52,00

Gubitnik dana HTP Korčula -8,18% 50,50

CROBEX +0,29% 2.048,29

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!