TEKST NATJEČAJNE DOKUMENTACIJE

'Brijuni Rivijera' od posebnog interesa za RH

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 12.09.2011 19:44
  • Objavljeno 12.09.2011 u 19:38
HIDROBAZA BRIJUNI RIVIJERA

HIDROBAZA BRIJUNI RIVIJERA

Izvor: Cropix / Autor: Goran Šebelić

Hrvatska je Vlada na današnjoj sjednici utvrdila da je razvojni projekt 'Brijuni Rivijera' cjeloviti razvojni projekt od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, radi činjenice da je istim obuhvaćeno pomorsko dobro i nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske koje graniče s istim pomorskim dobrom za koje je Vlada davatelj koncesije, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću, dodavši da je usvojen i tekst natječajne dokumentacije

Odluka je, kako se ističe, donesena u skladu s odredbama dopuna Uredbe o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru, koje je Vlada donijela prošli tjedna, na sjednici održanoj 8. rujna.

Kako se navodi u priopćenju, donesena je Obavijest o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luka posebne namjene-luka nautičkog turizma: 'Sveta Katarina' na dijelu k.o. Pula i dijelu k.o. Štinjan te 'Luka 2' na dijelu k.o. Štinjan, na lokaciji razvojnog programa Brijuni Rivijera – 'Otok Sv. Katarina-Monumenti'.

Površina luke 'Sveta Katarina' obuhvaća na kopnenom dijelu 64.607 četvornih metara, a na morskom akvatoriju 151.599 četvornih metara.

'Luka 2' obuhvaća na kopnenom dijelu 69.295, a na morskom akvatoriju 59.159 četvornih metara.

Koncesija se daje na vremensko razdoblje od 50 godina, računajući od dana sklapanja Ugovora o koncesiji, navodi se u priopćenju.

Iako prema Zakonu o ravnopravnosti spolova nije bila obvezna, Vlada je donijela zaključak u vezi javnog poziva za imenovanje pravobranitelja/ice za ravnopravnost spolova.

Zadužuje se Ministarstvo pravosuđa da, u ime Vlade RH, objavi javni poziv u Narodnim novinama, prikupi prijave kandidata/kinja i dostavi ih Vladi radi predlaganja imenovanja pravobranitelja/ice Hrvatskome saboru, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću.

Povjerenstva za realizaciju i provedbu projekta Brijuni rivijera na današnjoj je sjednici usvojilo tekst natječajne dokumentacije za raspisivanje javnog natječaja za realizaciju projekta Brijuni rivijera te ovlastilo društvo Brijuni Rivijera d.o.o. da raspiše javni natječaj za odabir ponuditelja za lokacije Pineta i Hidrobaza, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Pod predsjedanjem predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor danas je u Banskim dvorima održana sjednica Povjerenstva za realizaciju i provedbu projekta Brijuni rivijera, koje je usvojilo tekst natječajne dokumentacije za raspisivanje javnog natječaja za realizaciju projekta Brijuni rivijera, navodi se u priopćenju.

Povjerenstvo je, kako se ističe, ovlastilo društvo Brijuni Rivijera d.o.o. da raspiše međunarodni javni natječaj za odabir ponuditelja za lokacije Pineta i Hidrobaza.

"Natječaj će biti objavljen 15. rujna 2011. godine u Allgemeine Zeitungu, Financial Timesu, Jutarnjem listu, Večernjem listu i Glasu Istre", navodi se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi