KRIZA ZBOG PANDEMIJE

Bombardier ukida 2.500 radnih mjesta, to će koštati 40 milijuna dolara

06.06.2020 u 10:26

Bionic
Reading

Kanadski proizvođač zrakoplova Bombardier priopćio je da će ukinuti 2.500 radnih mjesta, odnosno oko 11 posto ukupne radne snage, zbog utjecaja koji je pandemija Covida-19 imala na njegovo poslovanje.

Zrakoplovna industrija među najteže je pogođenima pandemijom koronavirusa, koja je umanjila potražnju za putovanjima i natjerala nekoliko proizvođača zrakoplova, uključujući Bombardierove konkurente Boeing i Airbus, na smanjenje proizvodnje.

"Bombardier mora prilagoditi svoje poslovanje i radnu snagu kako bi osigurao izlazak iz trenutne krize na čvrstim nogama", navodi se u priopćenju tvrtke.

Bombardier, koji u zrakoplovnom i željezničkom dijelu poslovanja zapošljava gotovo 60 tisuća ljudi, priopćio je da će rezervirati 40 milijuna dolara za troškove ukidanja radnih mjesta.

Kompanija, koja je u veljači odlučila napustiti proizvodnju komercijalnih zrakoplova, u procesu je prodaje svog željezničkog poslovanja francuskom proizvođaču vlakova Alstomu za 6,2 milijarde eura, a prošlog je mjeseca priopćila je da na taj dogovor nije utjecala kriza.