brza reakcija

Računi Agrofructusa i Francka deblokirani, zamrznuti Zvečevo i AWT

Franck

Franck

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Račun Francka, jednog od najvećeg dobavljača Agrokora, u srijedu je ujutro bio blokiran, no već je poslijepodne odmrznut. Debloiran je i račun Agrofructusa. U blokadi su računi Zvečeva te AWT Internationala, jednog od najvećeg distributera robe široke potrošnje

Računi su blokirani u srijedu ujutro, dok računi ostalih velikih Agrokorovih dobavljača (Podravka, Vindija, Atlantic Grupa) u trenucima pisanja teksta nisu bili blokirani.

Franck je u srijedu objavio da su njihove poslovne račune blokirale male banke koje nisu pristupile standstill aranžmanu, ali da stabilizaciju stanja na računu očekuju tijekom dana.

'Ističemo kako je Franck uvijek podmirivao sve svoje obveze, pa čak i one koje se ne odnose na nas već obveze naših partnera. Unatoč ovim izvanrednim okolnostima, u mogućnosti smo i dalje osigurati urednu opskrbu svih svojih kupaca i poslovnih partnera kao i do sada, te s poslovanjem nastavljamo neometano', pripćeno je iz Francka. 

Franck ima posebnu ulogu u pregovorima dobavljača s Agrokorom, budući da je njegov član Uprave Josip Budimir prema javnosti komunicirao sve ključne detalje pregovora. 

Jedna je banka blokirala i Agrofructus. 'Jučer tijekom dana tvrtka Agrofructus blokirana je od strane jedne banke, no blokada je u kratkom vremenu povučena. Poslovanje tvrtke odvija se nesmetano u očekivanju raspleta velike gospodarske krize koja nas u zadnje vrijeme pogađa', stoji u odgovoru te tvrtke na Hinin upit.

Većina Agrokora u blokadi, Tisak odblokiran 

Također, i dalje su u blokadi računi samog koncerna Agrokor, kao i većine njegovih tvrtki - Konzuma (osim računa u Karlovačkoj banci, otvorenog 31. ožujka ove godine), Leda, Jamnice, Zvijezde, PIK-a Vinkovci, Vupika, PIK-a Vrbovec, Belja, Mladine te Velpro-centra.

Finini podaci pokazuju kako račun Tiska više nije u blokadi, a nisu blokirani ni računi tvrtki Agrolaguna, Solana Pag, Roto dinamic te tvrtke A007, koja upravlja on-line trgovinom abrakadabra.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!