ZAGREBAČKA BURZA

Blok promet povlaštenim Adrisom podignuo likvidnost

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Adris grupa

Domaće tržište kapitala početak je tjedna započelo povišenom likvidnošću, ali u prvom redu kao posljedica blok transakcije povlaštenom dionicom Adrisa. Ukupan promet iznosio je 13,6 milijuna kuna, od čega čak 9,1 milijuna kuna u bloku Adrisa, dok je redovni promet iznosio skromnih 4,5 milijuna kuna.

Dionički indeksi dan su zaključili bez veće promjene. CROBEX je stagnirao na 1.857,9 bodova, dok je uži indeks CROBEX10 kliznuo 0,11 posto.

Od sektorskih indeksa gubitnike je predvodio indeks građevinskog sektora, s padom cijene od 2,1 posto. S druge strane, najveći rast zabilježen je u indeksu prehrambenog sektora, koji je ojačao 0,7 posto.

U redovnom trgovanju bila su dva milijunaša, i to dionice hotelijera Arena Hospitality Groupa s 1,4 milijuna kuna prometa, te Valamar Riviere sa 1,1 milijun kuna prometa. Dok je Arena ojačala blagih 0,2 posto, dionica Riviere zabilježila je pad od 0,9 posto. S nešto iznad pola milijuna kuna prometa vrijedi izdvojiti još samo dionicu HT-a, kojoj je cijena pri tome pala 0,8 posto.

Titula gubitnika dana ide dionici Instituta IGH, s padom cijene od 3,1 posto. Slijede je dionice Optime Telekoma i Ericsson Nikole Tesle, koje su oslabile 2,9 posto i 1,7 posto. Dobitnike predvodi dionica Jadroagenta sa skokom cijene od 4,2 posto, a vrijedi izdvojiti i dionice Zagrebačke banke te Croatia osiguranja, koje su ostvarile rast cijene od 4,17 posto i 3,71 posto.

Dobitnik dana  Jadroagent    +4,19%   1052,33

Gubitnik dana  Institut IGH   -3,10%   281,00

Crobex    0,00%   1.857,90

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE. ​​​​​​

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi