IDE U AGROKOR

Bivši šef HPB-a Čedo Maletić dobio posao kod Ivice Todorića

27.11.2015 u 09:16

Bionic
Reading

Menadžerskom timu u koncernu Agrokor Ivice Todorića stiže još jedno pojačanje. Kako doznaje Poslovni dnevnik Čedo Maletić, bivši šef Hrvatske poštanske banke (HPB) dogovorio je ovih dana prelazak u Agrokor

O kojoj je direktorskoj funkciji konkretno riječ, u odgovoru Poslovnom dnevniku iz Agrokora nisu bili posve određeni.

'Njegove odgovornosti bit će vezane uz Multiplus karticu, kao i ostale kartice unutar Koncerna, ali i ostale operacije sličnoga tipa', odgovorili su na novinarski upit.

Podsjetimo, Maletić je poziciju predsjednika Uprave HPB-a napustio prije godinu dana.

Čedo Maletić diplomirao je ekonomiju 1990. u Zagrebu, gdje je i magistrirao financijsko tržište i bankarstvo. Karijeru je počeo kao pripravnik u Zavodu za platni promet gdje je radio do sredine 1995. kada, u sklopu reforme platnog prometa, prelazi u Hrvatsku narodnu banku.

Postaje direktor Direkcije platnog prometa, a 2000. i viceguverner središnje banke. Nadzorničko iskustvo zamjenjuje radom u komercijalnim bankama 2007. kad postaje predsjednik uprave Imex banke, a nakon dvije godine preuzima krizno upravljanje HPB-om, nakon izbijanja afere Bankomat.

Stručno i znanstveno Maletić se usavršavao na međunarodnim poslovnim školama te u FED-u, Bank of England, MMF-u i Svjetskoj banci.