pad prihoda

BioNTech ponovo u plusu u trećem tromjesečju

06.11.2023 u 18:13

Bionic
Reading

Njemačka biotehnološka tvrtka BioNTech izvijestila je u ponedjeljak da je u trećem tromjesečju ponovo poslovala s dobiti, uz oštar pad prihoda zbog smanjene prodaje cjepiva za covid 19 i otpisa zaliha

U razdoblju od srpnja do rujna BioNTech je zabilježio neto dobit od 160,6 milijuna eura, nakon neto gubitka u prethodna tri mjeseca od 190,4 milijuna eura. U trećem prošlogodišnjem tromjesečju poslovao je s neto dobiti od 1,78 milijardi eura.

Prihod mu se u razdoblju od srpnja do rujna ove godine spustio na 895,3 milijuna eura, s 3,46 milijardi eura u istom prošlogodišnjem razdoblju. U proljetnom tromjesečju iznosio je samo 167,7 milijuna eura.

Kompanija ističe slabiju potražnju za cjepivom za covid i otpis zaliha, koji mu je smanjio prihod u razdoblju od srpnja do rujna za 507,9 milijuna eura. Cjepivo su razvili su u suradnji s Pfizerom koji je također otpisao zalihe, zaključivši tromjesečje s neto gubitkom od 2,38 milijardi dolara.

BioNTech je snizio procjenu ovogodišnjeg prihoda od prodaje cjepiva i lijekova za covid za milijardu eura, na četiri milijarde eura.

Znatno su snizili i procjenu ovogodišnje potrošnje na istraživanja i razvoj, s 2,4 do 2,6 milijardi eura na 1,8 do dvije milijarde eura.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'