UPOZORENJE RADNIČKIH SINIDKATA

Banke koriste krizu za lov u mutnom

19.02.2009 u 11:35

Bionic
Reading

'Unatoč krizi, banke love u mutnom, a taj je lov ekstraprofit nauštrb hrvatskih građana. Vlada ima mogućnost zaustaviti takvo ponašanje, a banke će postupati tako jer im je to sustav dopustio', rekao je Damir Jakuš, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske u obraćanju novinarima

Jakuš ističe kako bankarsko poskupljenje kredita zapravo predstavlja nemilosrdno iskorištavanje hrvatskih građana nakon što su 'isisali sva sredstva iz hrvatskih hotela ili poduzeća tijekom 90-ih godina', piše Večernji list.

Vođa URSH-a kaže kako je poželjan bunt građana u ovakvoj situaciji, ali i reakcija Vlade koja bi trebala ograničiti ponašanje banaka.

Prema njegovim tvrdnjama, i članovi ove sindikalne organizacije također dobivaju otkaze zbog stanja u gospodarstvu. Riječ je o neproduljivanju ugovora na određeno vrijeme u drvnoj industriji iako tamošnji poslodavci imaju osigurane kupce svoje robe.

Slično se događa i u tvrtkama u stečaju, dok u tekstilnoj industriji dolazi do preraspodjele radne snage na različite poslove kako ne bi došlo do gašenja radnih mjesta.